Ohlasy Hämeenlinna

Chceme být úspěšní v CHL minimálně jako v minulé sezóně, hlásí po vydřené výhře Dominik Frodl

Plzeň - Škodovka má za sebou úvodní utkání v CHL. Proti finské Hämeenlinně to dlouho nevypadalo na bodový zisk, ale po skvělém obratu v poslední periodě slaví indiáni mimořádně cenné vítězství. Své pocity těsně po zápasu nám sdělil brankář Dominik Frodl.


Dominiku, časomíra ukrojila sotva třicet vteřin a za tebou už zvonila tyč, poté jste ale dlouhé minuty čekal na zákrok. Zajímavý start zápasu viďte?

Já už jsem to říkal několikrát, to je to nejhorší co se může gólmanovi stát. A také se to potvrdilo. Prakticky z první vážnější střely jsem dostal ve druhé třetině gól, navíc takového "haluzáka." Zároveň je to ale skvělá vizitka našeho týmu, že jsme je v úvodní třetině vůbec nepouštěli do šancí. My naopak jsme mohli nějakou branku dát, ale nepovedlo se. Ve druhé třetině se dostali do dvojnásobného vedení a naše hra začala být trošku horší. Sice jsme snížili, ale ta třetina patřila jim. My jsme si následně něco pověděli v kabině a závěrečná dvacetiminutovka už vypadala daleko lépe.

Tři branky ti šly na lapačku, bylo to různě tečované, neviděl jsi. Je to deprimující?

Samozřejmě nechci se nějak vymlouvat, ale ten první gól jak jsem řekl byl takový "haluzák", puk se mu zamotal na čepeli, prošlo mi to na první tyč, což bych si měl pohlídat. Čtvrtá branka byla dosti podobná, mám pocit, že to trefilo i Budíka do nohy. Smolné góly, ale platí stejně jak ostatní. Liga nám začíná za čtrnáct dní, samosebou chceme udělat úspěch i v CHL, ale důležitý bude hlavně start extraligy. Lepší bude, když takové branky dostanu teď, než třeba v úvodním kole na Spartě, jestli nastoupím tedy (smích).

Za stavu 1:3 tam bylo plno šancí hostů, nájezdy, ale svůj tým si podržel. Bylo důležité, že neodskočili více ve skóre?

Já mám teď z toho zápasu takové smíšené pocity, dostal jsem čtyři góly, ale také jsem spoustu šancí chytil. Musím být kritický a čtyři inkasované góly je prostě moc, to bych dostávat neměl, ale důležitější je ta výhra. Chceme být úspěšní v CHL minimálně jako loňskou sezónu, takže dneska prohrát by byla velká ztráta, skupina není vůbec lehká a pak to dohánět se Zugem proti Kovimu v rozběhlé sezóně by asi nebylo to pravé ořechové. 

Myslí na to brankář, když je stav o dvě branky a valí se na něj jeden útok na druhým, že nesmí udělat chybu nebo je to takový fofr, že není čas?

Ne, nemyslím na to. Gólman nechce dostat branku, ale nějaký ten povědomý výsledek v té hlavě je. Je ale ve finále úplně jedno, zda vedete 7:1 nebo je to 2:2 minutu před koncem, musím být pořád koncentrovaný. 

Vtáhla tě ta báječná atmosféra rychle do hry, přeci jen už začíná ostrá sezóna?

Já jsem se na to strašně těšil, my jsme nehráli moc přátelských utkání, já jsem vlastně pořádně odchytal jen jeden zápas proti Kladnu. Trénování bylo dlouhé, měli jsme týdny, kdy nebyl ani zápas, jen jsme trénovali, takže se člověk těšil stále více. Zápasy už nám rozbíjí takový ten stereotyp.

Přišlo přes pět tisíc lidí, co na to říkáte?

Co na to říkáte vy? (smích) Já byl nadšený, kde jinde přijde na CHL přes pět tisíc lidí.

Vnímal jsi i mexickou vlnu v hledišti?

Popravdě nevnímal, ale paradoxně díky lidem, jak jich tu byla spousta, tak v hale bylo hrozný vedro. Já mám výstroj snad třikrát těžší než na začátku zápasu.

Jako v Barceloně sis připadal? (pozn. red. V Barceloně se hrálo MS v inline hokeji) 

Akorát tady bylo o 4800 lidí více (smích).  Ale jak jsem říkal, my jsme spokojený, že jsme vyhráli, je to finský mistr, takže soupeř nějakou kvalitu určitě má. 

Víte dopředu, kdo bude chytat další zápasy?

Víme. Když si člověk zjistí jak to bylo vloni, tak letos to bude stejné a snadno si to všichni odvodí. 


Dominiku, děkujeme za rozhovor...