Ohlasy PCE

Chtělo to přidat druhý gól v první třetině, ale hlavně, že pořád bodujeme, hlásí Denis Kindl

Plzeň doma Pardubice sice přestřílela 34:21, dvakrát vedla, ale nakonec bere pouze bod. Dynamo srovnalo ve třetí části a v samostatných nájezdech rozhodl Petr Sýkora. O jednu ze dvou indiánských branek se postaral Denis Kindl, který však nemohl být s výsledkem spokojený: „Ve třetí třetině jsme znervózněli a držel nás Svoboda, remíza je spravedlivá.“

Byl to právě Denis Kindl, který otevřel skóre v 17. minutě. Sklenička zachytil vyhození Dynama, nabil mezi kruhy Kindlovi a ten už se nemýlil: „Konečně to tam spadlo, byla to úleva. Jak zápasy přibývaly, tak sebevědomí nepřibývalo, spíš padalo ještě níže. Snad se to teď nastartuje,“ věří autor třetího gólu v sezóně a poté dodává, že poslední týdny nebyly z jeho strany ideální ani po zdravotní stránce: „Teď jsem byl ještě zraněný, do toho přišla nemoc. Snad to už bude jenom lepší a výkony se rovněž budou zlepšovat,“ doufá Kindl.

Nejlepší hráč utkání z plzeňské strany se poté pustil do hodnocení utkání: „Začátek z naší strany nebyl špatný, ale bohužel jsme nepřidali druhý gól. Pardubicím by se hrálo mnohem hůř, naopak nás trochu srazila branka ve 20. minutě,“ mluví o první třetině, kterou Škoda vyhrála 11:3 na střely, ale na kostce svítilo skóre 1:1. „Druhá třetina nebyla ještě nejhorší, ale v té třetí jsme znervózněli, byli jsme nejistí a musel nás držet Míra. Remíza nakonec byla spravedlivá,“ hodnotí šumperský rodák zbytek duelu, ve kterém nakonec indiáni brali bod.

Právě alespoň jeden bod je pro Plzeň cenný, Západočeši totiž stále doma vždy, už osmnáctkrát v řadě, bodovali: „Hlavně, že pořád bodujeme. Opět jsme neprohráli s nulou, výkon sice nebyl ideální a chtěli jsme víc, ale někdy to tak bohužel bývá.“ Pětadvacetiletý útočník poté ještě oceňuje výkon soupeře, který v Home Monitoring Aréně výkonem překvapil: „Pardubice hrály nepříjemně, zejména bránily skvěle kolem brány a málo jsme dorážely. Snažili jsme se tvořit, ale kvůli tomu pak vznikaly okénka v obraně.“

Další duely čekají Škodu v už ve čtvrtek a v sobotu, indiáni zavítají na led trápících se Pirátů a poté do Plzně přijede poslední Dukla: „Budou to velice podobné utkání. Chomutov hraje ze zabezpečené obrany, Jihlava hraje urputný hokej, který bych přirovnal k Olomouci. Budeme se do nich muset tlačit a uvidíme, co z toho bude.“ Program je skutečně nabitý, to však Kindlovi nevadí: „Je to nastavené už dlouho a musíme to respektovat. Ale jsem rád, že přišlo tolik lidí, přes 7000 fanoušků je opravdu pěkná návštěva zvlášť na druhý svátek vánoční. Klobouk dolů, akorát škoda, že jsme jim nedarovaly tři body,“ velmi oceňuje plzeňské diváky křídlo Západočechů.

Denis Kindl si nestěžuje ani na krátkou přestávkou, kterou dostávají hokejisté v extralize během svátků: „Měli jsme dva dny volno, 24. prosince jsme měli klidný den a užili jsme si to,“ říká na závěr spokojeně.