Rozhovor před KVA - PLZ

Čtyřka je stále náš cíl, vyhlašuje před derby Vojtěch Budík

Plzeň - Indiáni končí svou třídílnou sérii na ledech soupeřů. A na závěr venkovní série si nemohli vybrat lepšího soupeře - je tady derby!

Všechny tři letošní vzájemné souboje vždy ovládli domácí, rozdíly ve skóre navíc byly minimální. „Mají mladý tým, hodně rychlé útočníky a prezentují se nepříjemnými protiútoky, popisuje obránce Škody Vojtěch Budík. Cestou k vítězství je také redukce vyloučených, která se v posledních utkáních indiánům výrazně daří. „To nám často trenéři vytýkají, že jsme stále vylučovaní a musíme hrát v oslabení. Ať se zbytečných faulů vyvarujeme a nyní se to zlepšilo,“ věří.

Západočeši se po reprezentační pauze dvakrát představili na ledech týmů v tabulce výše postavených, vždy byli minimálně k bodovému zisku blízko, avšak nakonec odcházeli z ledu s prázdnou. Tuhý boj o postupovou čtyřku tak nadále doslova vře. „Samozřejmě o tom víme, čtyřku uhrát chceme, i trenéři nám to připomínají. Myslíme na to, je to náš cíl, ale nevím, co více k tomu říct. Zase jsme vedli, ovšem i tak jsme opět prohráli. Musíme to pro příště zlepšit,“ uzavírá.   

Derby s číslem čtyři by mohlo evokovat, že se již oba celky dobře znají. Ale je tomu tak doopravdy? „Vždycky je s čím překvapit, hokej je o detailech. Každý tým teď bude bojovat o co nejlepší umístění, třeba i o výhodu domácího startu předkola play off. My se stále rveme o čtyřku a nyní je to okořeněné tím, že se jedná o derby. Uděláme maximum pro to, abychom vyhráli. Musíme se držet stále stejných zásad - nebýt vylučovaní, vyhrávat osobní souboje, proměňovat šance a odskočit soupeři, když vedeme,“ popisuje hlavní lodivod indiánů Ladislav Čihák.

„Dostáváme góly z předbrankového prostoru, v Třinci to byly další dva. Je to i o důrazu, přispěly k tomu i přesilovky soupeře. Už tam bylo v závěru pár situací, které po gólu volali, i již při hře pět na pět. Už jsme si mysleli, že to uhrajeme a neuhráli,“ hlesl po utkání v minulém kole asistent trenéra Jiří Hanzlík.

„Je to škoda, podobná věc jako před tím v Mladé Boleslavi. Jako kdyby hráči dostali strach o výsledek, to se projeví na hře s pukem i aktivitě. Musíme také vzít v potaz, že máme mladé kluky, mají málo zkušeností,“ dodává a doplňuje, že pro zranění navíc postrádá i zkušeného kapitána Milana Gulaše: „Každý kvalitní hráč chybí. Obzvlášť u nás, když máme mladý tým, tak i v kabině, to je jasné. Vždyť je to tři roky nejlepší hrát soutěže.“

TOP foto: Aleš Bedlík
Foto: Roman Turovský