Ohlasy 48. kolo

Dal jsem gól snad po dvaceti zápasech, smál se Petr Kodýtek

Plzeň - Indiáni předvedli málo vídanou třináctigólovou přestřelku s posledním Kladnem, pod kterou se dvěma brankami a asistencí podepsal Petr Kodýtek.

Petře, čím si vysvětlujete takovou netradiční přestřelku?
Těžko říct. Nám by měla první branka pomoci, my se ale spíše rozklepali. Po inkasovaném gólu jsme navíc začali panikařit, byli všude pozdě, oni nás lépe dohrávali, nedařilo se nám. 

Bylo poznat, že ani jeden z týmů nechce dát kůži lacino, že?
Chtěli jsme vždy po jejich gólu co nejrychleji reagovat brankou. Nakonec se to povedlo zcela otočit a za to jsme strašně rádi.

Pocítili jste, že Rytíři bojují o holý život? 
Asi ano. Spodní týmy hrají hodně houževnatě, dřou nadoraz. Častokrát nás dokázali zamknout v našem pásmu a my nevěděli, co s nimi. Bylo to hodně náročné.

Sledujete tabulku? Věděl jste o jejich pozici?
Nemají to úplně jednoduché. Podívám se na ni, ale neopovažuji si nic tipovat. Zbývá několik zápasů a může se stát cokoliv, vše se ještě může zamotat. Nikomu to člověk nepřeje. Hraje se o každý bod, zápasy již nebudou jiné než dnes - tedy urputné a houževnaté 

Dnes jste zažil tříbodový večer, jak se cítíte?
Dal jsme gól asi po dvaceti zápasech (smích). Snad mi to pomůže, určitě jsem to již potřeboval a věřím, že se budu nyní více prosazovat. 

Funguje vám i osvědčená spolupráce s Petrem Strakou a Jakubem Pourem, že?
Myslím si, že to funguje dobře. U obou gólů jsme si hezky vyhověli s Petrem i Kubou. Jsem rád, že se Petr uzdravil, byl již dlouho mimo.

Venkovní sérii proher nyní máte možnost ukončit na ledě lídra...
Liberec je úplně jiný soupeř, mají dobré období. My si nyní musíme pořádně odpočinout a jet tam s tím, že to prostě musíme urvat. 

Petře, díky za rozhovor, ať se i nadále daří!