MS U18

David Bruk s reprezentační osmnáctkou vyřadil ve čtvrtfinále MS Kanadu!

Plzeň - Na právě probíhajícím mistrovství světa hráčů do osmnácti let se čeští mladíci postarali o parádní překvapení.

Národní mužstvo vedené trenérem bronzových plzeňských juniorů Davidem Brukem, totiž vyřadilo ve čtvrtfinále jednoho z favoritů na titul - Kanadu. V utkání čeští mladíci vedli od poloviny úvodní třetiny a náskok nepustili. Hráči z kolébky hokeje se vzedmuli svému osudu pouze snížením na 1:2 v 54.minutě. Hala v Magnitogorsku tak dnes viděla čtvrtfinálové překvapení.

Češi totiž základní částí spíše proklopýtali. Na úvod světového šampionátu totiž podlehli v derby Slovensku 2:5, poté domácímu Rusku 2:3. Pak sice rozstříleli Francii 9:2, ale čtvrté místo ve skupině již nemohla změnit ani prohra s Finskem 2:4. Naopak Kanada svoji tabulku ovládla, když porazila 6:4 USA, 8:3 Bělorusko, 5:0 Švýcarsko a 3:2 v prodloužení Švédsko.

V dalších čtvrtfinálových soubojích favorité nezaváhali. Finsko skolilo Bělorusko 5:2, USA Rusko 5:1 a Švédsko Slovensko 6:1. V sobotu od 16:30 hod. se o finále hráči se lvíčkem na hrudi poperou s USA, druhou dvojici tvoří Finsko a Švédsko.

Čeští mladíci tak mají velkou možnost získat medaili od stříbra z roku 2014. Od té doby je ve čtvrtfinále dvakrát zastavilo právě USA 2:7 a 0:8, vloni zase v prodloužení 5:6 Finsko.

Výsledek čtvrtfinále

Kanada U18 1
Česko U18 2
(0:1, 0:0, 1:1)


Branky a nahrávky: 54. Dellandrea (McShane, Tychonick) – 12. Blümel (Čajka, Pekař), 51. Čajka (Pekař, Blümel).
Vyloučení: 7:4.
Využití 0:0.
Střely na branku: 34:31.
Kanada U18: Rodrigue – Byram, Smith, Bahl, Merkley, Tychonick, McIsaac, Robertson – Lafrenière, Dellandrea, Lavoie – Veleno, McShane, Noel – Hillis, Foudy, Dudas – Fonstad, McBain, Wouters.
Česko U18: Dostál – Zábranský, Haš, Malík, Klejna, Doktor, Adámek – Lauko, Jeník, Kvasnica – Pekař, Blümel, Čajka – Gajarský, Plášek, Střondala – Sklenář, Pytlík, Kropáček – Teplý.