Kvasnička a Přikryl prodloužení smluv

David Kvasnička a Filip Přikryl prodloužili smlouvy

HC Škoda Plzeň prodloužil smlouvy se dvěma svými odchovanci. Služby obránce Davida Kvasničky si pojistil na následující sezónu, útočníka Filipa Přikryla na nadcházející dva ročníky.

„Filip Přikryl je hráčem z naší mládežnické líhně a letos udělal progres – ve dvaceti utkáních vstřelil osm gólů a na další dva přihrál. Jeho výkony mají vzestupnou tendenci a potenciál dalšího výkonnostního růstu tam stále je, protože Filip je pořád hodně mladým hráčem. Věříme, že dále bude pokračovat na této cestě a postupem času se zařadí mezi důležité členy mužstva,“ uvádí k prodloužení smluv sportovní manažer HC Škoda Plzeň Tomáš Vlasák. 

„David Kvasnička minulou sezónu strávil v jiném klubu, pak se naskytla možnost jeho návratu, kterou jsme využili. Poslední dobou se rozehrál k velice dobrým výkonům. Je to další člen odchovanců naší mládeže a nebyl důvod s ním spolupráci ukončit. Jeho pokračování u týmu si přáli také trenéři. Je sice o něco starší než Filip, ale má také potenciál růst. Věříme, že se stále bude posouvat dopředu.“ 

HC Škoda Plzeň tak nadále pokračuje ve své cestě zapojovat do A týmu vlastní odchovance. „Samozřejmě. Jednak pracujeme s určitým rozpočtem, tak chceme využívat naší mládeže, kterou si vychováváme od nejmenších kluků. Velký kus práce jde za našimi trenéry, kteří právě děti a následně mládežníky trénují a pracují s nimi. Když vidíme, že se hráč zlepšuje a o svou šanci v A týmu si říká, dostane ji.“

David Kvasnička

„Jsem moc rád, že mohu zůstat i nadále v Plzni. V klubu se mi líbí, a když přišla nabídka, měl jsem jasno," říká k prodloužení své smlouvy David Kvasnička.

Jednadvacetiletý obránce je odchovancem plzeňského hokeje. V extralize David Kvasnička debutoval v A týmu Plzně již ve svých 16 letech v sezóně 2015/16. V tomto a následujících ročnících působil Kvasnička jak v seniorském mužstvu indiánů, tak v mládežnických kategoriích. Zkušenosti sbíral i v Klatovech a Litoměřicích. V sezóně 2019/20 poprvé v kariéře změnil David Kvasnička extraligové angažmá, když zamířil do Vítkovic. Po roce v ostravském týmu se však vrátil zpět do mužstva Škody, kde opět vyztužil obranné řady modrobílých. Bek, který se zúčastnil i dvou světových šampionátů hráčů do 20 let, odehrál v české nejvyšší soutěži 135 zápasů a připsal si 14 kanadských bodů za 3 góly a 11 asistencí.



Filip Přikryl

„Jsem samozřejmě moc rád, že můžu pokračovat v klubu, kde jsem ‚doma‘. Mám obrovskou motivaci se zlepšovat a doufám, že najdeme společnou cestu, abych byl týmu platný a dál na sobě pracoval," říká k prodloužení smlouvy Filip Přikryl.

Také Filip Přikryl je odchovancem plzeňské hokejové mládeže. Devatenáctiletý forvard v Tipsport extralize debutoval dresu Plzně během minulé sezóny, když se do týmu Škody vrátil po roce stráveném v Quebec Major Junior Hockey League. V uplynulém ročníku i v tom letošním pak Přikryl nastupoval stále i za juniorku indiánů, prvoligové Litoměřice a druholigové Klatovy. Šikovný útočník, který se nedávno představil na kanadském mistrovství světa hokejistů do 20 let, zvládl v dosavadních 29 odehraných extraligových zápasech nasbírat 12 bodů za 8 tref a 4 asistence. Na své konto si připsal i jeden hattrick v nejvyšší soutěži.