Příchod David Kvasnička

David Kvasnička se vrací do HC Škoda Plzeň

HC Škoda Plzeň může ve svých řadách přivítat další známou tvář. Do týmu indiánů se po jedné sezóně, kterou strávil ve Vítkovicích, vrací obránce David Kvasnička. Ten s klubem podepsal jednoletou smlouvu.

„David je stále naším hráčem a odchovancem klubu. My jsme o jeho služby stáli i loni, ale David se rozhodl zkusit štěstí jinde. Nyní jsme moc rádi, že se k nám vrací a že se zvyšuje konkurence v řadách naší defenzivy,“ říká k příchodu mladého beka Tomáš Vlasák, sportovní manažer HC Škoda Plzeň.

Jednadvacetiletý bek je rodákem z Rokycan, v plzeňském klubu prošel všemi mládežnickými celky. Extraligovou premiéru si připsal v dresu Škody coby šestnáctiletý v únoru roku 2016 na ledě Mladé Boleslavi. Od sezóny 2016/17 nastupoval David Kvasnička v A týmu Plzně pravidelněji, stále si však připisoval starty také za týmy dorostu a juniorů.

V následujících ročnících nastupoval jak za mužstvo indiánů, tak v týmech Litoměřic či Klatov, kde sbíral cenné zkušenosti. Pro sezónu 2019/20 poprvé změnil extraligové angažmá, když z Plzně zamířil do Vítkovic. Kromě ostravského celku nastupoval v uplynulém ročníku také za prvoligový Havířov. Kvasnička v Tipsport extralize odehrál dohromady 109 zápasů – z toho 73 za Plzeň – a připsal si celkem 12 kanadských bodů (2+10). Za indiány nastoupil rovněž do 11 duelů v Champions Hockey League.

David Kvasnička byl pravidelným mládežnickým reprezentantem České republiky. V letech 2016 a 2017 se zúčastnil světových šampionátů hráčů do 18 let, startoval také na mistrovstvích světa hráčů do 20 let, a to v letech 2017 a 2019.