Ohlasy 37.kolo

David Stach #20: Vyrovnaný zápas, body jsou asi rozdělené správně

Plzeň – Indiáni načali skóre na ledě úřadujícího mistra, nakonec to byli ale právě oni, kdo v samotném závěru zachraňoval remízu – konkrétně pak David Stach.

Davide, jak zhodnotit dnešní utkání?
Já si myslím, že to byl vyrovnaný zápas. Body jsou asi rozdělené správně, remíza je zasloužená. My jsme neodehráli špatný duel, jenže jsme již asi čtyřikrát v řadě prohráli na nájezdy. Tam zbytečně ztrácíme.

Čím si to vysvětlujete?
Když prohrajete dvakrát, třikrát, tak už to člověk trošku v hlavě má. Myslel jsem si, že ne, ale asi jo. Já osobně nájezdy jezdím jako žák…

Trénujete třeba kvůli tomu nyní tuto disciplínu nějak více?
Ne, to ne. Každý je cvičíme individuálně. Ale bohužel, už jsme letos takhle ztratili spoustu bodů. Musíme to zlepšit.

Co konkrétně váš nájezd?
Věřil jsem si, chtěl jsem něco udělat. Jenže jsem na poslední chvíli udělal samozřejmě něco úplně jiného. Takže spokojený nejsem. Je to škoda, mohli jsme mít dva body.

Na druhou stranu jste to byl vy, kdo vůbec nájezdy zajistil…
Podle mě jsme hru bez brankáře celkově sehráli docela dobře. Již před vyrovnáním jsme měli zajímavé střely. Pak jsme po buly vybojovali puk, Guli ho nahodil, gólman vyrazil přímo přede mě a já pouze dorazil.

Dalo by se říci, že utkání již mělo nasazení jako v play-off?
Asi ano. Divákům se zápas musel líbit. Měl tempo, hodně šancí. Nakonec z toho vykrystalizovala zasloužená remíza.

Výsledkově se nyní nedaří, čím to?
Herně to ovšem není špatné. Ve Vítkovicích i v Brně jsme utkání odehráli docela dobře, jen se trošku trápíme v koncovce. Zase je lepší se ale trápit nyní než na konci.

Krizí si prošlo i Brno. Je poznat, že nyní je již v laufu?
Kometa se prezentuje hezkým, útočným hokejem. Mně osobně se proti ní hraje dobře, protože nehrají žádného zaďoura. Narazily na sebe dva silné týmy, které preferují hru dopředu a to s divákům muselo líbit.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!