Ohlasy ČF4

Denis Kindl #92: Rozhodl první gól, pak nás podržel Míra Svoboda

Plzeň – Velká mise splněna, indiáni ovládli na Hané i druhý zápas a v případě, že ve čtvrtek uspěji, nemusejí se již do Olomouce vracet.

Jak byste zhodnotil dnešní zápas?
Olomouc nechci říct, že byla lepší, ale určitě aktivnější, my jsme naopak hráli trochu více do obrany. Čekali jsme, kdo dá první gól a když jsme vedli 1:0, zatáhli jsme se ještě trošku více. I tak ale měl soupeř ke konci řadu šancí a nás podržel Míra Svoboda.

V čem bylo dnešní utkání jiné oproti tomu včerejšímu?
Byl to zatím možná nejdůležitější duel za stavu 2:1. Domácí začali dobře, měli dvě rychlé početní výhody a to jim dodalo energie. My naopak první část neodehráli dobře. Pak už se pouze rozhodovalo, kdo dá první gól a zaplaťpánbůh jsme to byli my.

Zmínil jste rychlá oslabení, jejich ubrání ale naopak pomohlo, že?
Určitě. S Olomoucí se hraje těžko, když dostane první gól. Oni se pak ještě více zatáhnou a manko se těžko dohání klidně i celý zápas.

Dá se od Olomouce v pátém utkání čekat jiný styl hokeje?
Nemyslím si, že to bude jiné. Že by to například více otevřeli nebo nějak bláznovství. Já si myslím, že to bude stejné jako do teď. Ale my se pochopitelně budeme snažit to ukončit již v Plzni.

Překvapila vás zatím něčím série?
My jsme to takto vyrovnané čekali. První zápas jsme v nájezdech ztratili, to jim naopak dodalo vítr do plachet. Od té doby jsme ale přidali, rozjezdili jsme se a nyní je to od nás lepší. Podle mě se od nás výkony stupňují. I když, jak jsem říkal, dnes jsme hráli trošku jinak, než v předešlých střetnutích.

Jak vám osobně se hraje play-off s bratrem?
Je to zážitek, který si povíme, až oběma skončí kariéry. Ze začátku jsme to hodně vnímali, ale nyní na to již nijak nemyslíme. Je to pro mě normální spoluhráč.

Vy osobně jste si v dresu Olomouce zahrál, je to pro vás pikantní?
Mám to tady kousek domů, tak je to pro mě specifické. Navíc pár kluků ještě po letech znám, rád se sem vracím. Hrají kvalitní hokej. Někdo říká, že je to beton a defenzivní, ale je to hokej, který jim přináší ovoce, takže bych jejich výkony vůbec neshazoval.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!