Ohlasy 43. kolo

Deset branek v roce 2021? Užívám si to, připadám si nyní jistější, říká Jakub Pour

Velká přetahovaná o tři body se zrodila na západě Čech. Houževnatý Litvínov dokázal v Plzni stáhnout dvoubrankové vedení Plzně, přesto si žádný bod domů neveze. Velkou zásluhu na tom má i Jakub Pour, který v zápase vstřelil dvě branky.

A jak by dnešní duel sám hráč zhodnotil? „Bylo to hodně těžké utkání. Začali jsme dobře, ale ve druhé třetině jsme je zbytečně pustili zpátky do hry, vyrovnali nám, takže jsme moc rádi, že jsme vše nakonec zvládli a ve třetí třetině zápas pro sebe urvali.“ Statistika nuda je, má však cenné údaje. Vše hrálo pro domácí, jelikož se započtením i letního poháru, před dnešním střetnutím Plzeň svého soka porazila na domácím ledě hned devětkrát v řadě. „O tom jsem ani nevěděl. Na každý zápas se připravujeme stejně, snažili jsme se podat co nejlepší výkon, abychom vyhráli a to se nám povedlo. Jsme moc spokojení,“ hodnotí utkání střelec dvou branek.

Po uzdravení Pavla Musila dostal do útoku Pour nového parťáka a plzeňský hráč si novou spolupráci, do které skvěle zapadl i Filip Suchý, nemůže vynachválit. V čem tkví kouzlo? „Snažíme se v každém zápase hrát co nejlépe. Pavel Musil i Filip Suchý jsou hodně šikovní hráči, jsou silní na puku, takže vše je jen o tom, zda si vyhovíme, pomůžeme si a hlavně se musíme hodně tlačit do brány. Mně osobně se s nimi hraje skvěle,“ říká na adresu svých spoluhráčů plzeňský odchovanec.

Jakuba Poura rok 2021 zastihl ve velké pohodě, chytil druhý dech a výsledkem je rovnou deset branek. Sám hráč, ale nepropadával jakékoli panice. „Já se snažím trénovat pořád stejně, vše bylo spíš o nějaké trpělivosti. Makal jsem, piloval střelbu a po tréninku si i přidával. Jsem za to rád, že mi to tam teď padá, užívám si to. Nyní hraji celkem dost minut a s tím roste i sebevědomí hráče, v zakončení si nyní připadám daleko jistější,“ hlásí hráč s číslem 64 na zádech.

Na svůj premiérový třígólový večer si nicméně bude muset minimálně do neděle počkat. Co chybělo a co je potřeba zlepšit, aby se tížený hattrick dostavil? „K hattricku mi scházel jeden gól, snad to vyjde někdy jindy. (smích) My jsme třetí třetinu hráli spíše defenzivněji, abychom neudělali nějakou zbytečnou chybu a znova neinkasovali.“ Po brance Gulaše v závěru už vypadalo, že vše je rozhodnuto, ale branka Jarůška přinesla na domácí hokejky ještě dvě minuty nervozity. „Ten gól určitě zamrzel, mohli jsme to dohrát více v klidu. Takhle se hrálo ještě dvě minuty, kde se mohlo stát cokoliv. Stačil jeden odraz, teč a zápas by šel do prodloužení. Naštěstí jsme to odbojovali,“ říká závěrem Jakub Pour. „“