9.třída v přípravě

Devítka má za sebou již čtyři duely. Kouč Vostřák: Mám z toho dobrý pocit!

Plzeň - Nejstarší žákovská kategorie je v plném proudu příprav na novou sezónu, za sebou již mladí indiáni mají čtyři přípravné duely.

V nich se popasovali se samými těžkými vahami. V západočeském derby s Karlovými Vary nestačili deváťáci těsně 2:3, s liberckými Bílými Tygry zase remizovali 5:5. Zbylé dva duely již vyhráli, s pražskou Slavií 3:2 a Třemošnou deklasovali 8:2. Právě tyto dva soupeře budou mít indiáni i dlouhodobé části soutěže. Ta pro Západočechy začíná druhý zářijový víkend s jiným mužstvem z našeho hlavního města - s Letňany. Dále budou soupeři ještě kromě již tří zmíněných celků Sparta, Kobra Praha, Hvězda, Tábor, jihočeský Motor a Střelci z Jindřichova Hradce.

Nyní ale na mladé šikuly čeká týdenní soustředění, během kterého stihnou i další dva přátelské mače. Konkrétně s pražskou Spartou a Českými Budějovicemi. 

"Máme již odehraná čtyři utkání, ve kterých jsem chtěl vidět všechny hráče. Mám z toho dobrý pocit, protože kluci se snaží dělat věci, které trénujeme. Není to asi pro ně jednoduché, protože hráli něco jiného. Snažíme se hrát co nejvíce na puku a kluci ve všech utkáních ukázali, že to umí, přehrávali i silné soupeře. Tím jim poroste i sebevědomí. Příští týden nás čeká soustředění, během kterého si zahrajeme se Spartou a Budějovicemi. Dostanou šanci i hráči o rok mladší, protože pět kluků bude na soustředění s dorostem," popisuje dosavadní průběh letní přípravy trenér Pavel Vostřák.