9. třída po soustředění

Devítka má za sebou týdenní soustředění, přejela Motor, skolila i Spartu!

Plzeň - Mladí indiáni právě dnes zakončili další část letní přípravy, aktuálně završili týdenní soustředění, během kterého stihli i dva přátelské duely.

Deváťáci se pod vedením trenéra Pavla Vostřáka chystají na novou sezónu ve velkém tempu, v zádech mají již šest utkání, dnes navíc završili týdenní soustředění. V přípravě se zatím popasovali se samými těžkými vahami.

V západočeském derby s Karlovými Vary nestačili indiáni těsně 2:3, s liberckými Bílými Tygry zase remizovali 5:5. Zbylé duely již vyhráli, s pražskou Slavií 3:2 a Třemošnou deklasovali 8:2. Následovalo týdenní soustředění, během kterého v plné zátěži absolvovali další dva vítězné duely. S pražskou Spartou předvedli parádní přestřelku (6:5), o dva dny později si smlsli i na Českých Budějovicích (8:2).  "Dnes pro kluky týdenní dřina končí. Myslel jsem, že budou mít volný víkend, ale v neděli je akce VTM (Výchova Talentované mládeže, poz. redakce), takže někteří si moc neodpočinou. Soustředění se povedlo, hlavně co se týká stravování, byli jsme maximálně spokojeni. A nejdůležitější je, že se kluci posouvají dál," hodnotí trenér Pavel Vostřák.

Následovat ještě bude pro jeho svěřence odveta s Libercem a také zápas s Kladnem, na přelomu měsíce srpna a září odcestují modrobílí do Švýcarska, kde v rámci svojí tour zvládnou pět utkání v pěti dnech. Soupeři jim budou Zug, Kloten, Zurich, Fribourg a Thurgau.   

Poté se již rozeběhne dlouhodobá část a pro Západočechy začíná druhý zářijový víkend s mužstvem z našeho hlavního města - s Letňany. Dále budou soupeři ještě Sparta, Kobra Praha, Hvězda, Tábor, jihočeský Motor, Třemošná, Slavia a Střelci z Jindřichova Hradce.

13.8.2019 Plzeň - Sparta 6:5 (1:1, 2:0, 3:4)

Sestava Plzně: Mečl (Svoboda) - Štulc, Sochor, Tolar, Hromádka, Melich, Beer - Mazanec, Benák, Komínek, Hofrajtr, Kaiser, Hořejší, Makovec, Havlíček, Bílek.

Pavel Vostřák (HC Škoda Plzeň): "Kluci odehráli výborně další utkání. Přestože chyběli hráči, kteří jsou na soustředění s dorostem, dostali šanci mladší, kteří je výborně nahradili. Zápas se hrál ve vysokém tempu a jsem rád, že proti silnému soupeři se kluci prosadili hrou, kterou trénujeme."

15.8.2019 Plzeň - České Budějovice 8:2 (3:0, 2:1, 3:1)

Sestava Plzně: Hnízdil (Mečl) - Štulc, Černý, Hromádka, Šlosar, Melich, Sochor, Mazanec, Benák, Hájek, Komínek, Kaiser, Hořejší, Křemen, Kačírek, Bílek.

Pavel Vostřák (HC Škoda Plzeň): "Dnešní zápas ukázal, že kluci jsou schopní kombinovat a přehrávat soupeře, i když jsou ve velké únavě. Jsem strašně rád, že tempo z tréninku přenesou do zápasu."