Ohlasy 49. kolo

Dominik Frodl #34: Chceme ještě zabojovat o Prezidentský pohár!

Škoda se rychle oklepala a po těsné prohře s Olomoucí slaví velmi cenné tří body na půdě Mountfieldu Hradec Králové. Lví podíl měl na výhře 2:1 gólman Dominik Frodl, jenž si připsal 27 zákroků a za svá záda pustil jediný kotouč. Po utkání tak mohl být naprosto spokojený.

Vyhráli jste v Hradci Králové 2:1, takže asi panuje dobrá nálada z výsledku i vašeho výkonu, že?
Bereme tři body, takže rozhodně. Všichni jsme věděli, o co se dnes hraje. Hradec byl za námi jen o bod, nakonec je to vyšperkované i tím, že Liberec dnes prohrál, takže ve hře stále je Prezidentský pohár. Hned v neděli nás čeká další obtížný zápas s Třincem, což bude další těžké a důležité utkání. Chceme se o první místo v tabulce porvat! Je to nejlepší výchozí pozice pro play-off.

Zápas vypadal poněkud nervózně a vyhecovaně. Vypadalo to, že vy jste byl na ledě nejklidnější.
Já ani jančit nemůžu (úsměv). Naopak jsem ocenil, že jsem byl v permanenci. Všichni víme, jak probíhala minulá utkání. Soupeř se zejména na našem ledě zatáhne a moc střel nemá. Dnes mi vyhovovalo, že jsem si pořádně zachytal.

Při jediné střele, na kterou jste nedosáhl, jste se i slovně trochu pustil do obrany. Zlobil ses hodně na hráče?
Všichni jsme viděli, kde byla chyba. Volal jsem na Guliho, že před brankou je volný obránce, on se na mě podíval, že vidí, najednou však odjel. Ale stalo se, je to nejlepší hráč extraligy a tohle mu určitě odpustíme. Rozhodl nespočet zápasů a tato chyba nakonec nebyla klíčová.

Jak byste celkově zhodnotil nynější formu Plzně? V neděli jste Olomouc výrazně přestříleli a zůstali jste bez bodu, teď stačilo na výhru 16 střel.
Tohle ukazuje především na rozdíl v soupeřích. Hradec má přeci jen asi kvalitnější tým v ofenzivě, a hlavně hrál doma, takže útočit musel. Olomouc je známá tím, že při vedení se stahuje dozadu a dobře brání, asi nejlépe v celé extralize. Zápasy jsou pak diametrálně odlišné. Dnes jsme nemohli čekat, že přijedeme, přestřílíme Mountfield 50:20 a vyhrajeme 5:0. Naopak takové utkání potěší o to více, že jsme ho ubojovali.

Přišlo vám tohle jako už taková dobrá příprava na vyřazovací fázi, utkání s těžkým soupeřem a upracované tři body?
Takové zápasy určitě v play-off budou. Nepůjdeme tam s tím, že vyhrajeme dvanáct utkání v řadě a zvedneme pohár. Obzvlášť venku budou duely velmi bojovné. Je také vidět, že taktika pomalu směřuje k vrcholu sezóny.

Jak se těšíte na své první extraligové play-off?
Samozřejmě se moc těším. Ale nepředbíhal bych. Ještě nás čekají tři zápasy, kdy budeme bojovat o dobrou výchozí pozici i Prezidentský pohár. Teprve potom to vypukne. Upřímně se nedivím, že se moje první play-off tolik řeší. Kdybych byl novinář, rozebíral bych to taky. Nováček v extralize, první velké zápasy ve vyřazovací fázi… Ale vůbec se toho nebojím. Základní část máme kvalitní a dvě play-off jsem už odchytal na Slavii. Mediálně je to samozřejmě odlišné, ale nemyslím si, že by to bylo až tak jiné.

Už bylo řečeno, že vás v neděli čeká Třinec. Bude to podobné utkání, nebo to bude z vaší strany ofenzivnější podívaná, když hrajete doma?
Soupeř je velmi podobný a postavení v tabulce také, Třinec je za námi jen dva body. Utkání bude mít stejné grády. Je to velmi kvalitní tým se silnou ofenzivou i defenzivou a bude to podobný zápas s tím rozdílem, že budeme hrát doma a poženou nás fanoušci.