Ohlasy 1.kolo

Dominik Frodl po vychytané nule: První zápas z říše snů!

Škodovka skvěle vstoupila do duelu a po první části vedla 3:0. Liberec ovšem poté vyrovnal hru a kdyby se mu povedlo snížit, mohl ještě bojovat o body. Vypracoval si množství šancí na snížení a zdramatizování duelu, plzeňský gólman Dominik Frodl byl však proti a bezchybným výkonem dovedl Škodovku k výhře 4:0!

Tak jednoznačný zápas čekal málokdo, sestava Bílých Tygrů čítá velmi kvalitní jména, ale Plzeň si udržela formu z Champions Hockey League a připsala si na úvod plný počet bodů. Zatím jí vychází střídání gólmanů, na řadu se dostal Dominik Frodl a hned v prvním extraligovém duelu vychytal čisté konto, za což ho samozřejmě čeká tučný příspěvek do klubové pokladny: „Bude to drahý. Něco už jsem vypsal za první zápas, teď ještě vychytaná nula. Nic levného, teď to ale neřeším,“ usmívá se dvaadvacetiletý gólman.

Indiáni si vypracovali tříbrankové vedení hned v úvodu, ale hosté si také vypracovali zajímavé příležitosti a duel mohl vypadat jinak: „Liberec měl dobré šance, několik nebezpečných střel, přihrávky před branku, ale naštěstí to nedokázali trefovat.“ Pro Frodla to byla extraligová premiéra, zvládl ji na jedničku: „Před zápasem jsem byl lehce nervózní, ale jakmile proběhne první vhazování, z člověka to spadne. Připsal jsem si pár zákroků a dostal se do pohody. Musím poděkovat obraně, která mi hodně pomohla a společně jsme přečkali nějaké závary. I díky tomu jsme dnes suverénně vyhráli,“ spokojeně hodnotí utkání autor třiadvaceti bezchybných zákroků.

Plzeňský brankář čelil mnoha šancím Kvapila, Hudáčka, Bulíře i dalších, ale všechny střely pochytal: „Nedokážu říct nejtěžší chvíli. Musím říct, že nejtěžší byl celý zápas tady před domácími fanoušky, abych na nich zanechal nějaký dojem. Na úvod výhra a čisté konto, co víc si přát,“ říká šťastný Frodl.

Letošní posila do brankoviště se zatím osvědčuje, ve třetím startu si Frodl připsal třetí vítězství, po jednozápasové pauze znovu dostal přednost před Miltčakovem: „Trenéři mi to, že budu chytat, oznámili včera. Na zápas jsem se moc těšil. Je to splněný sen. Už od malička chce každý český hokejista hrát nejvyšší soutěž, od toho se pak mohou vyvíjet další cíle,“ říká bývalý gólman Slavie. Ten si užívá i pozápasové děkovačky, právě u sešívaných totiž vznikla tradice, že po vyhraném utkání fanoušci hází na brankáře sladkosti. A tradice se pomalu přesouvá i do Plzně: „Už se to zlepšuje, na dva dny mi to vystačí,“ směje se indiánský muž s maskou a dodává: „Přišlo ještě více lidí než na přípravu, tak snad to okoukali a příště pojedou bomby,“ s humorem říká na závěr Dominik Frodl.