Dorost v přípravě

Dorost má za sebou soustředění na Šumavě!

Plzeň - Mladí indiáni jsou v plné přípravě na novou sezónu, letní drill se již přehoupl do své druhé poloviny.

To znamená, že se dorostenci Západočechů již zapotili i v kopcích Šumavy na Samotách, kde strávili necelý týden v polovině června. „Musím kluky pochválit, byli jsme s kolegou spokojeni. Soustředění bylo hodně těžké a tvrdé, ovšem to hráči potřebují. Ten týden splnil svůj účel, navíc nám počasí vyšlo, podmínky byly skvělé a hlavně jsme to ustáli bez zranění," popisuje nadšené trenér Petr Kořínek.

Ještě před soustředěním čekalo na hráče jiné minisoustředění, tentokrát na ledě v Třemošné, které mělo za úkol zúžit kádr. „Jednalo se o takový try out, kdy jsme chodili po čtyři dny vždy dopoledne na led se dvěma skupinami (obránci a útočníci).  Odpoledne se hrály modelové zápasy. Bylo nás poměrně dost a kluci věděli, že budeme vyřazovat. Domluvili jsme se ale právě s trenéry Meteorou, který také bude hrát dorosteneckou extraligu, a kluci tam nyní pokračují," popisuje.

Následoval bleskový přesun na jih od Plzně, konkrétně do šumavských hor, kde po A-týmu a juniorech nastoupil do práce další celek indiánů. „Rozhodně se nejednalo o nic snadného. Již před sedmou čekal na kluky na rozdýchání a protažení necelý čtyřkilometrový běžecký úsek. Následovalo v rámci otužování plavání v rybníku. Až poté byla snídaně a dopoledne první fáze. V té se hráči rozdělili na dvě skupiny, jedna vybíhala sjezdovku s pneumatikami, druhá cvičila s činkami, následně se prohodili. Před obědem byl na programu opět rybník a po odpočinku se vytvořila čtyři družstva, kdy dvě hrála zápas a zbylá dvě měla ještě venkovní cvičení. Po večeři byl již volný program, který kluci ho často trávili na tenisových kurtech, na basketbalovém hřišti a podobně," nastiňuje bývalý elitní útočník Západočechů.

Hráči mají aktuálně pár dní volna, ale ještě v tomto týdnu se vrátí zpátky do tréninků: „Od zítřka ještě makáme do třetího července, avšak na led již nepůjdeme, vyloženě jen příprava na suchu. Na ten zamíříme až za další přibližně tři týdny, protože soutěž startuje poměrně pozdě - až 17 září," dodává.

Fotogalerie ZDE!