Rozpis sezóny dorostu

Dorost zná rozpis základní části, načne ji venkovním dvojduelem

Plzeň - Mladí indiáni mají před sebou sezónu, na konci které nejvyšší soutěž opustí hned šest týmů. Možná dokonce sedm, pokud prvoligista lépe zvládne baráž.

Tři desítky týmů působí v nejvyšší dorostenecké extralize, za rok to již bude pouze čtyřiadvacet. "Sestoupí hned šest týmů, extraliga se zúží. Já s tím určitě souhlasím, třicet mužstev je prostě moc. Je to kvantita a ne kvalita. Odpadnou zápasy, které hráčům nic nedají," hodnotí na první pohled možná trochu drastickou změnu trenér Západočechů Petr Kořínek. 

Na úvod soutěže vzniknou tři skupiny po deseti klubech, pouze vždy čtyři postoupí do nadstavby s jistotou play-off v zádech. Ostatní budou bojovat o udržení, ale i ještě doplnění postupující dvanáctky do osmifinále. Tedy ze zbývajících osmnácti mančaftů šest sestoupí, jeden bude hrát baráž a čtyři postoupí do play-off.  

Ve skupině A spolu s indiány budou bojovat ještě Karlovy Vary, Třemošná, Litvínov, Chomutov, Rytíři Kladno, PZ Kladno, Hvězda Praha, Liberec a Mladá Boleslav. Extraligu načnou modrobílí v našem hlavním městě na ledě Hvězdy sedmnáctého září, vloni se stejným soupeřem ve dvojutkání slavili zisk plného počtu bodů při skóre 11:1. 

O dva dny později se svěřenci Petra Kořínka představí v prvním derby sezóny na ledě Energie, kterou vloni rovněž dvakrát porazili (4:1 a 5:3). Až poté se ukážou vlastním fanouškům, konkrétně v duelu s Třemošnou. I zde minulý ročník brali pouze výhry - 6:2 a 4:2. Ve skupině je rovněž Liberec, který je kvůli letošnímu zrušenému play-off stále úřadující mistr z roku 2018 (vloni vždy uspěl ve vzájemných střetnutích hostující tým).  

Ze všech devíti mužstev v letošní základní skupině pouze jedno dokázalo těsně před koncem základní části loňské sezóny skončit před indiány, kteří brali pomyslnou bramborovou medaili - byli to Bruslaři. S nimi Škoda padla 1:3 a 0:3. Šanci na reparát má v polovině října na ledě soupeře a koncem listopadu ve svých prériích.      

Skupina A
Karlovy Vary, Plzeň, Třemošná, Litvínov, Chomutov, Rytíři Kladno, PZ Kladno, Hvězda Praha, Liberec, Mladá Boleslav

Skupina B
Sparta Praha, Slavia Praha, Kobra Praha, Pardubice, Hradec Králové, Jihlava, Havlíčkův Brod, Tábor, České Budějovice, Technika Brno

Skupina C
Třinec, Havířov, Vítkovice, Poruba, Šumperk, Olomouc, Přerov, Vsetín, Zlín, Kometa Brno

Rozpis Extraligy dorostu 2020/2021 ZDE!