Ohlasy 51. kolo

Dosáhl jsem další mety, o které jsem jako malý kluk snil, říká šťastný Matyáš Kantner

To byl zápas! V předposledním utkání základní části Škodovka hostila na svém ledě Kometu Brno a diváci si mohli přijít na své. Hosté během krátké chvíle vedli o dvě branky, ale díky čistému hattricku Matyáše Kantnera bere všechny body Plzeň. Autor tří branek nám následně sdělil bezprostřední dojmy po utkání.

Zápas pro Západočechy nezačal vůbec dobře, Kometa se ujala vedení po necelých dvanácti minutách 2:0. Plzeň však ještě v první periodě stihla snížit na rozdíl jediného gólu. Milan Gulaš našel u pravé tyčky Kantnera a ten nadvakrát dostal puk do sítě. "Já měl chvíli předtím totožnou situaci, jako před prvním gólem. Bavili jsme se o tom na střídačce, že to příště musím zahrát jinak a já to sehrál úplně stejně. (smích) Nicméně puk zůstal na brankovišti, šel jsem za ním a dotlačil jsem ho do brány." Ale úvodní trefu indiánů musel posvětit ještě videorozhodčí, což samotný hráč příliš nechápal. "Byl jsem si jistý, že jsem dal gól hokejkou, nevím co rozhodčí u videa zkoumal. Tušil jsem, že bude branka uznaná," popisuje svou první trefu v zápase Matyáš Kantner. 

Od kontaktního gólu začala být Škodovka lepším celkem na ledové ploše, ale vyrovnat se dlouho nedařilo. Až ke konci druhé periody se puk dostal opět k hráči číslo 93 a stadion mohl podruhé vykřiknout nadšením. "Hrálo se čtyři na čtyři, dobře jsme napadali ve středním pásmu. Puk vyplaval u Kuby Poura, který vysunul Bobbyho Janka. Jeli jsme dva na jednoho, dostal jsem hezkou přihrávku přes hokejku a mně se podařilo trefit puk, přesně jak jsem chtěl," neskrýval radost Kantner.

Plzeňský útočník si nakonec schoval do každé dvacetiminutovky jednu branku. Tou poslední duel překlopil na stranu Plzně. "Měli jsme dobrý pohyb v útočném pásmu, navíc jsme vybojovali nedovolený zákrok. Kotouč se dostal k Lukáši Pulpánovi, ten od modré čáry dobře vystřelil, ke mně se touš odrazil a vzápětí už jsem měl před sebou jen odkrytou bránu." Autor hattricku měl obrovskou radost, že se mu zápas povedl zrovna proti Kometě. "Když si vzpomenu, jak mě před dvěma lety Marek Čiliak v bráně deptal při play-off, tak je to pro mě velké zadostiučinění. On mi následně i gratuloval a to zahřeje u srdíčka, když protihráč dokáže ocenit váš výkon," říká Matyáš Kantner. 

Pro Kantnera to byl vůbec premiérový hattrick v české nejvyšší soutěži a sladký pocit na těle si náležitě užíval. "Strašně příjemný pocit. Dosáhl jsem další mety, o které jsem jako malý kluk  snil a dneska se mi sen splnil. Puk mi ihned přinesl Milan Gulaš. Doma si ho dám na poličku, hned vedle toho, se kterým jsem dal první branku v extralize," říká na závěr plzeňský odchovanec.