Old Boys Plzeň - Izrael 4:3sn

Duel Old Boys Plzeň proti výběru Izraele skončil nerozhodně, nájezdy rozhodl Pavel Vostřák!

Plzeň - Čtvrteční podvečer patřil výjimečnému hokejovému klání, bývalý hráči Plzně se střetli s výběrem Izraele! Fanoušci, kteří neváhali dorazit do Home Monitoring Arény, měli rozhodně o zábavu postaráno, na vlastní oči mohli spatřit Martin Straku, Tomáše Vlasáka, Pavla Vostřáka nebo Jiřího Hanzlíka, jak se opět prohání mezi mantinely.

Třetiny duelu byly zkráceny na patnáct minut, nicméně fanoušci o zábavu rozhodně ochuzeni nebyli! První velkou šanci zápasu si připsal Michal Dvořák, obrovský bojovník se prokličkoval před brankoviště Izraele, ale svým blafákem Amromina v brance nepřekonal. Do další dobré pozice se následně dostal bývalý skvělý bek Martin Výborný, leč ani on skóre utkání neotevřel. O to se postaral ten nejpovolanější! Martin Straka si zpracoval kotouč před brankou a nádherně provedeným bekhendovým blafákem se trefil přesně pod břevno.

Indiáni už mohli počítat i s Tomášem Vlasákem, který kvůli velké vytíženosti dorazil do zápasu později. Hned vytvořil údernou první útočnou lajnu Plzně, když se postavil po bok Michala Dvořáka a Martina Straky. Ten vzápětí přidal svůj druhý gól v utkání, když se prosadil pohotovou střelou z první! Hostující Michal Kozhevnikov sice vzápětí snížil, když překonal gólmana Koželuha, ale o minutku později se prosadil kanonýr Pavel Vostřák, jenž předvedl parádní forhendový blafák.

Před třetí částí vedli Plzeňáci 3:1, ale Izraelští to nevzdali a do konce základní hrací doby stihli ještě vyrovnat! Po nádherně sehraném ťukesu snížil Roey Aharonovič, tentýž hráč poté dokázal v samostatném úniku poslat puk mezi Koželuhovy betony, díky čemuž srovnal na 3:3. Hráči Izraele se v poslední minutě dopustili faulu, který se netrestal vyloučením, nýbrž rovnou trestným střílením! To provedl Dušan Andrašovský, který rychlou kličkou rozhýbal gólmana Gusina, ale puk do sítě nedostal.

Po 45 minutách byl tedy stav nerozhodný 3:3 a o vítězi musely rozhodnout samostatné nájezdy. Kozhevnikov svůj nájezd dokázal proměnit, ale vzápětí ihned střelou mezi nohy srovnal Tomáš Vlasák. Následně se neprosadili hostující Vemyy ani Aharanovič, naopak Pavel Vostřák se trefil přesně k tyči, rozhodl tedy o výhře domácího týmu 4:3!

PODROBNÝ ONLINE ZDE!

Sestava Plzně:
Kůs (od 25. Koželuh) – Bárek, Hanzlík, Nachtmann, Výborný, Tuček – Vlasák, Straka, Dvořák – Andrašovský, Klimt, Vostřák – Matějovský, Kořínek, Živný – Kreuzmann, Horáček.
Trenér: Zdeněk Haber.

Branky Plzně:
9. Straka (Bárek), 27. Straka (Dvořák), 30. Vostřák (Klimt), rozh. náj. Vostřák

FOTOGALERIE ZDE!