Ohlasy 33. kolo

Dva body ze Zlína jsou zlaté, jsem za ně strašně rád, říká Milan Gulaš

Na indiány čekala ve Zlíně obvyklá urputná bitva, ve které se bojuje o každičký centimetr ledu. Berani byli od samého úvodu aktivnějším týmem, svou snahu korunovali dvěma trefami ve druhé části. Pak však přišlo plzeňské zlepšení, které vyústilo ve výhru v prodloužení! Kapitán Milan Gulaš zhodnotil těžký zápas.

Zlínští Plzeňany v první třetině celkem jasně přestříleli, nicméně gólman Dominik Frodl nepustil za svá záda ani jeden puk. Ve druhé části se však rychle za sebou trefili Žižka a Fořt, modrobílí si vzali oddechový čas, záhy se jejich hra zlepšila. Na 1:2 snížil Milan Gulaš. „Zlín vstoupil do utkání dobře, my jsme naopak nebyli ve své kůži. Jsem rád, že jsme přečkali jejich tlak, poté se hrálo nahoru a dolů. Chvíli jsme hráli dobře, pak jsme byli špatní, nedokázali jsme udržet rytmus zápasu. Naštěstí jsme ale proměnili šance, které jsme si vytvořili,“ těší kapitána Škody, jenž po důrazné akci ve třetí třetině srovnal na 2:2.

Domácí Berani schytali v posledním kole ve Vítkovicích debakl, během posledních zápasů těžko bodovali. Proti Západočechům to však nebyli ani trochu znát, ševci se hned od úvodního buly prezentovali aktivní hrou. „Věděli jsme, že Zlín má za sebou nějakou sérii, hráli doma, tak to chtěli zlomit. Hráli od začátku moc aktivně, dělalo nám to problémy. Jsem rád, že jsme natolik zkušené mužstvo, přežili jsme tlak a odvezli si odsud dva zlaté body,“ hlásí plzeňská 77.

Jak bylo zmíněno, Gulaš ve třetí části vyrovnal stav zápasu, který poslal do prodloužení. A to rozhodla povedená akce, kterou forvard Škody popisuje „Když se hraje tři na tři, tak tým, který je na puku, má obrovskou výhodu. Perfektně nám klapla kombinace, kdy jsme si prohodili puk, já už jsem měl lehkou pozici. Snažil jsem se jít do kličky do bekhendu, naštěstí to vyšlo.“

V šedesáté první minutě pak Milan Gulaš zkompletoval hattrick, stal se jediným střelcem Plzně v utkání, navázal tak na totožný výkon Jana Eberleho, kterému se podobný kousek povedl v minulém venkovním kole. „Je jedno, jestli jsem góly vstřelil já, hlavně jsem rád, že si po tom průběhu zápasu odvážíme dva body. Takový je hokej – někdy nejste lepší, ale získáte dva body. Myslím si, že Zlín by si dnes zasloužil více, ale my byli šťastnější,“ upřímně uzavírá plzeňský kapitán.