Kremláček v U20

Dvacítka po dalším kempu! Indián Kremláček: Bylo fajn se znovu setkat a společně si zatrénovat

Plzeň - Česká hokejová reprezentace do dvaceti let má za sebou letošní poslední společné soustředění.

Na rozdíl od svých vrstevníků do osmnácti let má totiž nejstarší mládežnická reprezentační kategorie vrchol sezóny již za sebou. Na mistrovství světa v zámoří na přelomu roku skončila cesta za medailí ve čtvrtfinále. Indiány reprezentovali David Jiříček, Filip Přikryl a Martin Lang.

Nyní trenéři Karel Mlejnek s Davidem Brukem a Pavlem Trnkou uspořádali sraz, který byl prvotním pro nově se tvořící tým pro příští sezónu. „Cílem bylo naučit se a poznat systém, kterým se budeme chtít prezentovat. Pomohlo nám navíc, že jsme mohli sehrát utkání s reprezentací do 18ti let, kam jsme mohli přenášet věci nacvičené z tréninků. Nevíme, kolik kempů bude možné kvůli pandemii uskutečnit, takže jsme rádi, že jsme se mohli sejít. Pro tuto sezonu to byl nejspíš poslední sraz,“ popisuje plzeňský odchovanec Vladimír Kremláček. V nominaci ještě figurovali další indiáni - Jan Slanina a Sebastián Malát.

Kemp byl sice brán jako "uvítací," avšak o nic lehkého se rozhodně nejednalo. „Každý den jsme absolvovali dopolední posilovnu a následně trénink na ledě. Odpoledne následovala fáze opět na ledě. Volné chvíle jsme věnovali regeneraci,“ popisuje důrazný obránce a doplňuje, jak už se v letošní sezóně stalo tradicí, že se opět jednalo o život v bublině: „Ano, kemp probíhal v bublině, pobývali jsme pouze na hotelu, zimáku nebo v autobuse. Každý se musel prokázat negativním testem při příjezdu. Testováni jsme poté byli ještě na závěr kempu.“   

I tak se ale negativní starosti nakonec překlopily v ty pozitivní: „Kemp jsem si velmi užil, s některými kluky jsme se delší dobu neviděli. Bylo fajn se znovu setkat a společně si zatrénovat.“ 

Osmnáctiletý bek, který v létě poprvé okusil i dres A-týmu mateřského klubu, aktuálně působí v mládežnické líhni v Litoměřicích, kde v první lize poprvé nastupuje mezi muži. Ještě před tím naskočil za juniory Škody a také Klatovy. Obě soutěže ale byly předčasně ukončeny. „Jsem velmi rád za tuto šanci. Je zde řada skvělých a zkušených hráčů, od kterých si mohu převzít mnoho zkušeností. Máme skvělou partu, řadu mladých a jako týmu se nám daří. Jsem rád, že tu mohu být,“ uzavírá.       

Fota: Martin Voltr