Jiříček v U20

Dvacítka třikrát skolila Slovensko! Indián Jiříček: Panuje spokojenost

Plzeň - Trojlístek indiánů se zúčastnil prvního letošní akce reprezentační dvacítky, byl tak u tří skalpů Slovenska.

Čeští mladíci v Brně prokázali formu již v prvním utkání. Sice přišli o náskok 1:0 a museli dokonce otáčet z 1:2, nakonec ale od dvaatřicáté minuty nasázeli soupeři pět gólů a slavili vysoké vítězství.

O den později Češi opět své fanoušky potěšili. Pod vítězství 4:0 se navíc podepsal brankou vítěznou debutant v této kategorii David Jiříček, který se v čase 5:02 prosadil ranou pár kroků za modrou. 

Poslední vzájemný duel měl úvodní buly o necelých čtyřiadvacet hodin později a národní mužstvo dokonalo vítězný hattrick. Již po první části si vybudovalo náskok 3:0 a nakonec dokráčelo k výhře 4:1. U třetí trefy asistoval Filip Přikryl, který v přečíslení bravurně oslovil Barinku, kterému prakticky stačilo nastavit hůl.

Z tábora indiánů ještě barvy České republiky hájil obránce Vladimír Kremláček, který tak doplnil trojlístek Plzeňáků. Společně se tak mohli radovat ze stoprocentní bilance ve federálním derby při skóre 14:3! 


David Jiříček 

Davide, jak zhodnotil trojutkání se Slováky?
Panuje spokojenost, vyhráli jsme všechny tři zápasy a to byl náš cíl, který jsme splnili. Ale samozřejmě chyby tam jsou a budou vždycky. Je také možné, že proti Švédsku nebo Finsku by ty výkony nestačily. 

V čem byl podle vás největší rozdíl v jednotlivých utkáních?
Podle mě v zakončení. Naši kluci v útoku byli produktivní a Slováci se jim nevyrovnali. To samé musím říct o našich skvělých gólmanech, kteří zachytali v každém zápase skvěle a podrželi nás v těžkých chvílích. Navíc jsme si pomohli přesilovkami, když se nám zrovna nedařilo v početní výhodě. To nás také vždy dostalo na koně. 

Jak jste si užil gólovou premiéru?
Užil a moc! Dostal jsem hodně gratulací ze všech stran, ale je to jenom jeden gól a musím na sobě pracovat dál. 

Jak moc vám chyběl hokej po brzy zrušeném jaře?
Chybělo mi to moc, čtyři měsíce bez hokeje není nic příjemného. Navíc byla těžká suchá příprava, takže každý led v létě je super.

Jak moc byla náročná letní příprava a stihl jste nějakou dovolenou?
Desetitýdenní suchá příprava byla velmi náročná, ale doufám, že mi do sezóny pomůže a že budu mít hodně síly. Na dovolenou jsem nejel i kvůli tomu, že se mi nechtělo jezdit někam do zahraničí kvůli COVID-19. V Česku jsem si ji ale také užil.

Davide, děkujeme za rozhovor, ať se i nadále daří!

FOTO: Markéta Křížová