Preview 3. kolo

Generali Česká Cup se naplno roztáčí, Plzeň míří na led extraligového nováčka!

Plzeň - Indiáni po dobytí našeho hlavního města opět míří mimo své prérie, představí se na jihu Čech v Českých Budějovicích.

ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Budvar aréna, České Budějovice
11. srpna 2020
3. kolo Generali Česká Cup

Po přesunu extraligy do Hradce Králové se oba soupeři potkali osmkrát. V rámci přípravy na sezónu 2015/16 doma uspěli Západočeši 2:1, do černého pálili Lev, Hollweg a na druhé straně Marek. O léto dříve modrobílí v Plzni nezvládli nájezdy, v odvetě na ledě soupeře ale zvítězili 4:1. O tři roky zpět se již pomyslné body dělily rovnoměrně – Motor padl 2:4 a zvítězil 6:1. A pak tu máme předloňský rok. Na úvod letních přípravných duelů domácí indiáni nezaváhali 4:1 a v odvetě po velké bitvě se radovali po výsledku 3:2. Vloni na úvod přípravy padly pouze tři góly, Západočeši zvítězili 2:1 po obratu brankami Přikryla a Vlacha. Jak si povedou oba soupeři nyní?


Pod pokličkou Motoru

Jihočeši vloni opanovali soutěž o neuvěřitelných 44 bodů! Svěřenci kouče Prospala v 58 kolech ve čtyřech případech odcházeli z ledu s prázdnou, ve stejném počtu brali alespoň bod, jednou brali dva a jinak? Bez ztráty kytičky!

Druzí byli Přerovští, kteří dokázali Motor dokonce z šesti vzájemných střetnutí dvakrát porazit. Třetí Vsetín již dostal ve všech šesti duelech naloženo. Celkové skóre? 269:124. Jihočeši se tak pyšnili průměrem 4,6 vstřelené branky na utkání a pouze 2,1 obdrženými. Ofenzivní styl hokeje kvitují i fanoušci.

V uplynulé sezoně činila průměrná návštěvnost 5843 diváků, což je dokonce nejvíce ze všech týmů mimo nejvyšší soutěže v celé Evropě. V případě extraligy by tento počin stačil na krásné sedmé místo. Druzí skončili v Chance lize Vsetínští s návštěvností prakticky poloviční.

Motor chce i nadále pokračovat v dobrých výsledcích, dopomoci k tomu mají i nové tváře. Proti svým si zahraje plzeňský odchovanec Miroslav Indrák, jihočeský dres oblékne i exkapitán Vsetína Vít Jonák, jeho spoluhráč, obránce - Ondřej Slováček, nejproduktivnjěší hráč týmu v loňské sezóně, litoměřický forvard Daniel Voženílek a především - exbrněnský strůjce titulů gólman Marek Čiliak!


Pod pokličkou Plzně

„Rozhodl jsem se, že Jardovi Kracíkovi dám volno, tentokrát bude hrát Kuba Pour. Junioři, kteří byli v karanténě, ještě nenastoupí. K dispozici by měl být i Milan Gulaš, takže sestava by měla být podobná jako při utkání na Spartě. Pozměnili jsme ji jen kosmeticky," prozrazuje před utkáním plány hlavní trenér indiánů Ladislav Čihák.

Na duel na jihu Čech se zase velmi těší Roman Vráblík, obránce Západočechů. Ten totiž do Plzně zamířil právě z Motoru před třemi lety, kde i hokejové vyrostl. „Těším se samozřejmě moc, protože jsem tam doma. Bude to pro mě určitě specifické, na zápas dorazí spoustu známých, rodina. Za mě určitě super."  


Rozpis zápasů Plzně

V Generali Česká Cup se v tabulce A Plzeň systémem doma - venku utká se Spartou, Českými Budějovicemi a Kladnem, do čtvrtfinále postupují první dva celky. V další skupině poměří síly Třinec, Vítkovice, Přerov i Zlín, dále pak Pardubice, Brno, Olomouc a Mountfield, poslední uskupení tvoří Liberec, Mladá Boleslav, Karlovy Vary a Litvínov.


6. srpna 2020 | HC Sparta Praha – HC Škoda Plzeň 3:4pp

11. srpna 2020 | ČEZ Motor České Budějovice – HC Škoda Plzeň od 17:30

13. srpna 2020 | HC Škoda Plzeň – HC Sparta Praha od 17:30

14. srpna 2020 | HC Škoda Plzeň – Rytíři Kladno od 17:30

18. srpna 2020 | Rytíři Kladno – HC Škoda Plzeň od 18:00

20. srpna 2020 | HC Škoda Plzeň – ČEZ Motor České Budějovice od 17:30


Výsledky posledních zápasů

HC Sparta Praha 3
HC Škoda Plzeň 4pp
(1:0, 1:1, 1:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Tomášek (Pavelka), 32. Kudrna (Pavelka, Říčka), 43. Klodner – 37. Rob (Kracík), 53. Kodýtek (Eberle, Straka), 54. Stach, 62. Stach.
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Frodl) – Budík, Čerešňák (A), Lang, Kaňák, Houdek, Vráblík – Kantner, Mertl (C), Suchý – Stach, Musil, Rob – Malát, Kracík, Straka (A) – Kodýtek, Eberle.


HC Sparta Praha 5
ČEZ Motor České Budějovice 2
(0:0, 1:1, 4:1 )
Branky a nahrávky:
38. Řepík (Rousek), 56. Kudrna (Pavelka, Sukeĺ), 56. Buchtele (Pech, Zikmund), 60. Pavelka, 60. Machovský – 24. Hrubec (Beránek), 46. Jonák (Venkrbec, Holec).
ČEZ Motor České Budějovice: Čiliak (Strmeň) – Pýcha (C), Suchánek, Lytvynov, Kachyňa, Slováček, Svach – Christov, Venkrbec (A), Holec – Voženílek, Přikryl, Doležal – Jonák, Prokeš, Karabáček – Beránek, Čížek, Hrubec.