Ohlasy 4.kolo

Gulaš duel ve Vítkovicích označil za Miltchakův, gólman zase děkoval spoluhráčům

Plzeň – I čtvrté kolo extraligy přiválo indiánům do cesty velmi těžkého soupeře. Vloni třetí tým extraligy letos ještě neprohrál, sklonit se ovšem dnes již musel, Západočeši uspěli v prodloužení.

Svou zásluhu na tom měli především dva hráči. Dmitri Miltchakov za svá záda ze sedmadvaceti střel propustil jediný puk a po zápase především kvitoval zlomení dvou posledních nezdarů. Kapitán Milan Gulaš zase založil akci u první trefy, připravil i rozhodují branku pro Davida Stacha. Stihl však i dvanáct trestných minut.

Dmitri Miltchakov

Dmitriji, jak se cítíte po úspěšné bitvě? Vypadá to, že tyhle vyrovnané zápasy jsou vaší specialitou.

No, byl bych ale radši, aby to bylo jinak a my vstřelili tři, čtyři góly a pak hráli trošku v klidu (úsměv). Máme za sebou velmi vyrovnané duely s Kometou a Spartou, ve kterém jsme podle mě byli i lepší, ale ztratili jsme je. Dnes jsme chtěli konečně vyhrát a jsme rádi, že se to povedlo.

Bylo z týmu hodně cítit, že sérii chcete zlomit, že?

Chtěli jsme hodně vyhrát a vrátit se zpátky k vítězstvím. Je jasné, že nikdo nechce prohrávat a ani my v tom nehodlali pokračovat.

Ale cesta byla ke dvěma bodům trnitá…

Byl to hodně vyrovnaný zápas, je pravda, že jsme měli hodně vyloučených a dali domácím příležitost rozhodnout. Ale kluci přede mnou odvedli dobrou práci a Vítkovice tak neměly příliš mnoho šancí. Dále jsme tak kráčeli za vítězstvím a jsem rád, že se to nakonec povedlo.

Dnes to nebyla zrovna velká hokejová podívaná, spíš velká bitva, jak to vypadalo z vašeho pohledu?

Byl to velký boj. Oba týmy si speciálně v poslední třetině uvědomovaly, že následující gól bude nejspíše vítězný. Nikdo tak nechtěl udělat chybu, hrálo se jednoduše a nebyl to asi zrovna nejhezčí hokej na pohled.

Jaké máte pocity po první výhře v české extralize?

Je to skvělý pocit. Obzvláště po té smolné porážce v Brně. Díky patří ovšem spoluhráčům, kteří hráli velmi dobře a zablokovali spoustu střel.

Milan Gulaš

Milane, jak byste vyhrocený duel zhodnotil?

Vítkovice mají výborný mančaft, hrají ostrý hokej a to se jenom potvrdilo. Byly tam však takové věci, ke kterým ani nevím, jestli se mohu vyjadřovat. Sami to ale můžete vidět. Padlo několik desítek, já osobně jsem si jí zasloužil, ale emoce jsem neudržel, protože tam byly zákroky, které byly fauly. A já jdu ven za věc, která je v hokeji úplně normální a ještě nás tím poslali do tří. To se mi samozřejmě nelíbilo a následoval atak od Rosti Olesze, což bylo bránění ve hře a na to já jsem dostal desítku. To samozřejmě ale neomlouvá mojí desítku, kdy jsem oslabil mančaft, nehrál jsem a pochopitelně něco poputuje do kasy.

Na trestné jste dnes odseděl celkem dvanáct minut…

Musím se toho vyvarovat. Již minulý zápas proti Spartě jsem udělal dva hloupé fauly. To by se nemělo stávat. Jsou utkání, kdy se vyskytnout momenty a padne to na vás. Dnes to bylo to samé, i když podle mě to faul nebyl. My těch oslabení měli vůbec hodně, ale kluci to skvělé odbránili.

Nakonec ale vítězství hřeje, že?

Pro nás je to psychická vzpruha. Dva body z Vítkovic jsou velice cenné a máme se od čeho odpíchnout do dalšího zápasu.

Dnes se mezi tři tyče postavil Dmitri Miltchakov a stejně jako Dominik Frodl vás podržel, souhlasíte?

Byl to jeho zápas, chytal skvěle. Kluci se střídají, každý duel chytá někdo jiný. Máme dva vyrovnané gólmany a pro Rudu Pejchara to rozhodování musí být těžké. Samozřejmě je to taková příjemná starost, protože oba jsou velice kvalitní. Dnes to Dima jen potvrdil.