Odchod Moravčík, příchod Jánošík

HC Škoda Plzeň mění s HC Verva Litvínov. Do Plzně přichází Jánošík, opačným směrem míří Moravčík

HC Škoda Plzeň a HC Verva Litvínov se dohodly na výměně hráčů s okamžitou platností do konce sezóny 2019/20. Na západ Čech přichází obránce Adam Jánošík, opačným směrem se stěhuje Michal Moravčík.

„Bylo to pro nás těžké rozhodování, protože Michal Moravčík byl naším hráčem už od svých mládežnických let. Odvedl u nás velký kus práce, za který mu moc děkujeme! Víme ale, že po sezóně bude odcházet, a Adama jsme měli vytipovaného, že by mohl zaujmout jeho místo. Pro výměnu jsme se rozhodli už nyní a doufáme, že bude pro všechny strany přínosná,“ uvádí Tomáš Vlasák, sportovní manažer HC Škoda Plzeň.

27letý Adam Jánošík je rodákem ze slovenské Spišské Nové Vsi se zkušenostmi z kanadské QMJHL, kde po dobu tří let oblékal dres týmu Gatineau Olympiques. Poslední ze zmíněných tří sezón dokonce nosil kapitánské céčko. Do dospělého českého hokeje si slovenského mládežnického i dospělého pravidelného reprezentanta vytáhl v sezóně 2012/13 Liberec, za něhož hrál v dorosteneckém i juniorském týmu před svým odchodem za moře.

Po dvou letech mezi seniorským celkem Bílých Tygrů zamířil zpět na Slovensko do Košic, následně se vrátil do extraligy, v níž po sezónu nastupoval za Chomutov a po další dva roky znovu za Liberec. V minulé sezóně 180cm vysoký bek hrál KHL za tým Slovan Bratislava. V letošním roce hájil barvy Litvínova s bilancí 37 zápasů, 5 branek a 7 nahrávek.

Michal Moravčík hrál v české extralize jen za tým Plzně. Nastoupil celkem k 273 utkáním, v nichž si připsal 19 branek a 54 nahrávek. V porovnání +/- zaznamenal + 71. Za modrobílé přidal 13 zápasů v Lize mistrů (1+2).