Ohlasy 4. kolo

Hru do obrany musíme zlepšit již od příštího utkání, shodují se Rob s Pulpánem

Plzeň – Indiáni ve čtvrtém kole zažili třetí divokou přestřelku, skóre tak mají zajímavé – 18:17. Dnes prohrávali již dokonce 0:2, přesto vybojovali další tři body.

Lukáš Pulpán

Lukáši, čím si vysvětlit gólové hody posledních utkání?
Těžko říct, nevím. Hrajeme špatně v obranném pásmu, špatně si přebíráme hráče a z toho vyplívá, že vždy tam někdo vyplave sám. Musíme se na vše podívat a zlepšit to. Mluvíme o tom hodně, je ale potřeba to na tréninku pilovat dál a dál.

Je to dopad i těch venkovních zápasů, kde jste inkasovali hodně branek?
Je to možné. V přípravě jsme neprohráli, pak jsme hned v prvním kole na Spartě dostali sedm gólů. Sebevědomí trošku opadlo, už jsme si tolik nedovolili. Já věřím, že se to zlepší a budeme opět předvádět to, co v přípravě.

Radost z vítězství je ale i po takové přestřelce, že?
Určitě. Vyhráli jsme o gól, otočili jsme nepříznivý vývoj, byl to vyrovnaný zápas. Věděli jsme, že Zlín bude spíše bránit a vyrážet do protiútoků. To se potvrdilo, my pak vzadu dělali trochu zmatky.

Kdy dnes bylo nejhůř?
Těch situací bylo víc. V první části jsme prohrávali 0:2. Nezačali jsme špatně, tak jsme věřili, že to stále můžeme otočit. Už tam jsme je hodně přestříleli. Naštěstí se obrat povedl.

Luboš Rob

Vaše góly byly secvičené, že?
Hodně trénujeme přesilovky, nám to celkem vychází. U prvního gólu šlo o rychlou a pěknou přihrávku, stačilo to pouze trefit. U druhého byla v brankovišti mela a puk vypadl, stačilo touš pouze doklepnout. Za góly jsem rád, ale důležitější je vítězství. Protože kdybychom prohráli, tak by byly k ničemu.

Byl jste si jistý, že vaše druhá trefa, u které Zlín využil trenérskou výzvu, byla regulérní?
Já tuto situaci zažil poprvé, tak jsem si nebyl úplně jistý, neviděl jsem, jak to tam vypadalo. Kluci ale říkali, že tam snad ani nikdo nestál.

Co chybělo k hattricku, jedna střela už vypadala, že míří do prázdné…
Puk tam vypadl a trenéři na mě pořád tlačí, ať pálím z první, možná jsme si to měl ještě zpracovat. Je spíše škoda, že jsem nenavýšil náskok na 6:4, protože kdybychom inkasovali na 5:5, tak by mě to hodně mrzelo. Takže to nebylo tím, že bych nechtěl platit, ale protože v té situaci jsem byl dřevák (úsměv).

Divoké výsledky asi vnímáte i vy jako útočníci, že?
Není to příjemné. Já osobně jsem se ze čtyř zápasů dostal dvakrát poprvé na led a to už jsme prohrávali. Určitě bychom minimálně venku měli vydržet první část bez inkasovaného gólu. Je to vizitka celého družstva, nejenom obrany nebo gólmana, ale i nás útočníků. Musíme vzadu více pomáhat.