Ohlasy CHL OF2

I přes konec v soutěži to pro nás byla skvělá zkušenost s výbornými zápasy, říká Luboš Rob

Škodovce se na ledě silného Lausanne podařilo stáhnout manko z prvního osmifinálového duelu, po šedesáti minutách poslali indiáni odvetu za stavu 4:3 do prodloužení. To domácí rychle ukončili a mohli slavit postup. Poslední utkání v letošním ročníku CHL okomentoval Luboš Rob.

Jak vlastně celkově vypadal zápasový den z pohledu Plzně? „Režim byl úplně jiný, než na jaký jsme zvyklí. Ráno v osm jsme vyjeli z Plzně do Prahy na letiště. Pak jsme odletěli do Curychu, z Curychu jsme přeletěli do Ženevy, odtamtud nás ještě čekal přesun autobusem do Lausanne. Protože se ve Švýcarsku hraje až večer, mohli jsme si ještě odpočinout na hotelu. Do zápasu jsme pak sice šli s vědomím, že nám chybí několik hráčů, ale myslím si, že jsme ho zvládli výborně,“ hlásí Luboš Rob.

Právě útočník s číslem 71 dorazil necelých sedm minut před koncem základní hrací doby puk do sítě švýcarského týmu, poslal tak indiány podruhé v duelu do vedení. Díky tomu srovnal celkové osmifinálové skóre na 5:5. „Abych řekl pravdu, tak to jsem v hlavě vůbec neměl. Až když to bylo 4:3, začal jsem si pro sebe říkat, proč soupeř neodvolává na konci gólmana, ale pak jsem si uvědomil, že celkové skóre je srovnané. V hlavách jsme to opravdu neměli, ani jsme se na to nějak zvlášť nepřipravovali,“ prozrazuje Rob.

Gól na 4:3 nebyl prvním vedoucím, který Škodovka v duelu brala. Ve 12. minutě utkání totiž Lukáš Kaňák dokonal obrat ze stavu 0:1 na 2:1, ale domácí odpověděli už za 10 sekund. „Máme v letošní sezóně takovou specialitu, že když dáme gól, tak ho zase hned dostaneme. Musíme se na to opravdu zaměřit, dávat si během dalších střídání větší pozor. Ale soupeř byl samozřejmě velmi kvalitní. Pořád jsme věděli, že to můžeme zvrátit, což se nám nakonec povedlo a došli jsme do prodloužení,“ popisuje Luboš Rob.

Západočechy sužuje stále velká marodka - v odvetě na ledě Lausanne nemohli počítat ani s Milanem Gulašem nebo Janem Eberlem. „Myslím si, že když se někdo před zápasem koukl na sestavy, tak nám asi moc nevěřil. Ukázali jsme, že i bez Guliho, který letos hraje opravdu výborně a dal už snad 156 gólů, dokážeme takto hrát proti kvalitnímu soupeři ze Švýcarska. Celý tým ukázal, že na takovou úroveň může stačit, je to jenom plus,“ těší Roba.

Jak hořké je nakonec vyřazení z letošního ročníku Champions Hockey League, i když indiáni předvedli neuvěřitelný výkon proti silnému týmu ze Švýcarska. „Před sezónou byl naším cílem postup ze skupiny. Když jsme šli do dalšího kola, tak jsme si na Lausanne věřili, teď se ukazuje, jak důležitý byl druhý inkasovaný gól v Plzni. V prodloužení jsme sice udělali chybu a inkasovali, i přes konec v soutěži to pro nás byla skvělá zkušenost s výbornými zápasy,“ uzavírá Luboš Rob.