Preview SF6

Indiáni čelí vyřazení, ale s tím si vždy uměli poradit nejlépe!

Plzeň – Indiány čeká nelehký úkol, za pomoci svých fanoušků musí odvrátit vyřazení v semifinálové sérii a vrátit ještě boje o finále zpět do Prahy!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC SPARTA PRAHA

HM Aréna, Plzeň
8. dubna 2016
6. zápas semifinále hokejové Česká pojišťovna play-off

Pražané před dvěma lety před svými fanoušky uspěli hned ve třetím kole, když otočili nepříznivý vývoj utkání a zvítězili 3:1. Spartě se vedlo i na západě Čech. Znovu otočila stav 0:1 a zvítězila v nájezdech. V Praze pak indiáni opět dvakrát vedli, vaz jim však zlomila pětiminutovka před polovinou utkání, kdy Západočeši hned třikrát inkasovali. V posledním vzájemném zápase uspěli modrobílí před svým fanoušky fotbalově 1:0. Loňskou sezónu započali lépe Sparťané, kteří doma opět otočili vývoj utkání a uspěli 3:1 a stejný kousek se jim povedl i v Plzni – 5:2. Pak se již dočkali modrobílí, když v Tipsport Areně o gól zvítězili, podobně jako soupeř na západě Čech. Letos se již v novém domově Sparty O2 Aréně zdálo, že domácí bez vážnějších problémů dokráčejí ke třem bodům, když tu náhle indiáni dotáhli tříbrankové manko a vybojovali alespoň jeden. Na západě Čech předvedly oba týmy parádní bitvu, kterou ovšem ve svůj prospěch dokázali zlomit Pražané. Indiáni si ale nenechali nic líbit a jako první, nakonec i jako poslední, sebrali Spartě všechny body v jejím novém domově po výsledku 2:1. Doma měli modrobílí také nakročeno k dobrému výsledku, ale slibné vedení neudrželi a hosté uspěli v prodloužení. A samotná semifinálová série začala lépe pro Západočechy, kteří v Praze kralovali 7:3, druhý den však nestačili stáhnout manko 0:4 a padli 3:4. Sparta následně dokonala na západě Čech brat v sérii, ovšem druhý den se opět série srovnala. Pražané v pátém zápase uhájili svojí arénu a získali mečbol. Jaké drama nám oba celky nachystají nyní?

Tomáš Svoboda před zápasem

Na prohru zapomenout, rozebrat si chyby a porvat se o sedmé utkání. Takový je plán TOMÁŠE SVOBODY v situaci, kdy indiánů...

Zveřejnil(a) HC Škoda Plzeň dne 7. duben 2016

O sérii

Semifinálová série mezi Plzní a Spartou má za sebou pátý díl a blíže do finále má Sparta. Ta zvládla před svými fanoušky obrat a získala tak mečbol. Pro indiány je tento stav poprvé v historii, ovšem ze čtvrtfinále mají s podobným otáčením série velké zkušenosti. Dokonce dvakrát by o tom mohly vyprávět Pardubice. A případný rozhodující zápas? Tak to už se vůbec neptejte v Třinci, Zlíně či Litvínově. V O2 areně se v pátém zápase potvrdilo, že padá hodně branek. Domácí po obratu dokráčeli k vítězství 6:1 a poprvé mají tak v semifinále kladně skóre, ze 12:14 je náhle 18:15.

V Praze si o dvě trestné minuty více vykoledovali Sparťané, kteří za katr putovali třináctkrát a využili tři přesilové hry, jejich soupeř hned čtyři a navíc přidal branku v oslabení. V Plzni putovali na trestnou lavici domácí desetkrát a hosté osmkrát, v první zápase přesilová hra využita nebyla, ve druhém to byla jedna na každé straně. Nyní bylo vyloučení vyrovnané 7:7, ovšem poměr využitých přesilových her byl 3:0 pro domácí.

Co se týče střelecké převahy, stále jsou aktivnější sparťané. Ti po prvním dvojutkání vedli 69:64, na západě Čech pak byl poměr 70:72 a v pátém zápase byl rozdíl nejvyšší 42:27.

V Plzni bylo na oba duly vyprodáno, dohromady tak dorazilo 16 472 fanoušků. V našem hlavním městě to byl počet 19505 a včera dorazilo do O2 arény dokonce 14 913 diváků. Suma sumárum tak pět duelů série navštívilo již téměř 51000 hokejových fandů.

Dnes to sice nevyšlo, ale byli jste skvělí! Děkujeme za podporu všem, kteří nám dnes dorazili fandit. 󾮞

Zveřejnil(a) HC Škoda Plzeň dne 6. duben 2016

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Škoda Plzeň:
Počet vstřelených branek: 15
Počet inkasovaných branek: 18
Nejproduktivnější hráč: Ondřej Kratěna 11 (4+8)
Nejlepší střelec: Miroslav Indrák – 5 branek
Nejlepší nahrávač: Ondřej Kratěna – 7 asistencí
Nejtrestanější hráč: Jakub Jeřábek – 16 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Kubka, Jeřábek, Indrák +5
Nejhorší hráč v bodování +/-: Michal Poletín -3
Gólmani:
Matěj Machovský – 575 minut / pr. 2,40 , 93,22%
Patrik Polívka  –  41 minut / pr. 0,00 , 100,0%



HC Sparta Praha:
Počet vstřelených branek: 18
Počet inkasovaných branek: 15
Nejproduktivnější hráč: Daniel Přibyl (5+6) a Jaroslav Hlinka (8+3) oba 11
Nejlepší střelec: Jaroslav Hlinka - 8 branek
Nejlepší nahrávač: Pech, Kumstát, Přibyl - 6 asistencí
Nejtrestanější hráč: Forman, Pech - 14 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Michal Barinka +8
Nejhorší hráč v bodování +/-: Buchtele, Hlinka, Kalina, Cingel -1
Gólmani:
Tomáš Pöpperle – 466 minut / pr. 2,19 , 92,51%
Danny Taylor   - 135 minut / pr. 4,44 , 83,33%


Výsledky v sérii:

HC Sparta Praha 3
HC Škoda Plzeň 7
(0:3, 2:1, 1:3)






Branky a nahrávky: 23. Hlinka, 37. Polášek (Přibyl, Čajkovský), 57. Hamilton (Kudrna) – 8. Indrák (Kracík, Kubalík), 16. Johnson (Kratěna, Lev), 19. Johnson, 33. Lev (Kratěna, Kadlec), 48. Hrňa (Kadlec, Lev), 55. Hrňa (Přikryl), 58. Kracík (Kubalík, Indrák).
HC Sparta Praha: Pöpperle (od 21. Taylor) – Polášek, Eminger, Piskáček, Čajkovský, Mikuš, Hrbas, Kalina – Přibyl, Hlinka "C", Dragoun – Forman, Pech, Kumstát "A" – Hamilton, Cingel, Sabolič – Netík "A", Kudrna, Hlaváč – Černoch.
HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Jeřábek "A", Kadlec "A", Pulpán, Kudroč, Sklenička, Kubka – Hollweg, Preisinger, Hrňa – Kratěna "C", Lev, Johnson – Indrák, Kracík, Kubalík – Suchý, Přikryl, Poletín.


HC Sparta Praha 4
HC Škoda Plzeň 3
(2:0, 2:2, 0:1)






Branky a nahrávky: 7. Přibyl (Hlinka), 8. Barinka (Hlaváč, Sabolič), 29. Pech (Kumstát, Forman), 32. Přibyl (Polášek) – 37. Johnson (Kratěna), 40. Kratěna (Sklenička, Kadlec), 47. Kracík (Jeřábek, Indrák).
HC Sparta Praha: Pöpperle – Eminger, Polášek, Čajkovský, Barinka (A), Hrbas, Mikuš, Švrček, Kalina – Přibyl, Hlinka (C), Dragoun – Forman, Pech, Kumstát (A) – Hamilton, Hlaváč, Sabolič – Procházka, Černoch, Kudrna.
HC Škoda Plzeň: Machovský (od 32. Polívka) – Kadlec (A), Jeřábek (A), Kudroč, Pulpán, Kubka, Sklenička, Moravčík – Indrák, Kracík, Kubalík – Kratěna (C), Lev, Johnson – Hollweg, Přikryl, Hrňa – Suchý, Pitule, Poletín.


HC Škoda Plzeň 2
HC Sparta Praha 4
(1:1, 0:2, 1:1)






Branky a nahrávky: 10. Svoboda (Pulpán), 46. Svoboda (Hrňa, Přikryl) – 14. Kudrna (Eminger), 38. Buchtele (Hlinka, Přibyl), 39. Forman (Švrček, Pech), 59. Přibyl.
HC Sparta Praha: Pöpperle (Taylor) – Polášek, Eminger, Barinka, Čajkovský, Mikuš, Švrček – Buchtele, Hlinka "C", Přibyl – Kumstát "A", Pech, Forman – Hlaváč, Dragoun, Netík "A" – Sabolič, Kudrna, Hamilton.
HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Jeřábek "A", Moravčík, Kadlec "A", Sklenička, Pulpán, Kubka, Špaček – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Lev, Kratěna "C" – Svoboda, Přikryl, Hrňa – Poletín, Pitule, Hollweg.


HC Škoda Plzeň 2
HC Sparta Praha 1
(0:0, 0:1, 2:0)






Branky a nahrávky: 41. Indrák (Moravčík), 50. Kratěna (Kadlec) – 35. Forman (Kumstát, Pech).
HC Sparta Praha: Pöpperle (Taylor) – Polášek, Piskáček, Barinka, Čajkovský, Mikuš, Švrček – Buchtele, Hlinka "C", Přibyl – Kumstát "A", Pech, Forman – Hlaváč, Dragoun, Netík "A" – Sabolič, Kudrna, Hamilton.
HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Jeřábek "A", Moravčík, Kadlec "A", Špaček, Pulpán, Kubka – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Bližňák, Kratěna "C" – Svoboda, Preisinger, Lev – Poletín, Přikryl, Hollweg.


HC Sparta Praha 6
HC Škoda Plzeň 1
(0:0, 4:1, 0:0)






Branky a nahrávky: 29. Pech (Sabolič, Kumstát), 31. Hlinka (Polášek), 33. Hlinka (Forman), 40. Barinka (Pech, Forman), 46. Kudrna (Klimek), 47. Barinka (Klimek, Hamilton) – 22. Špaček (Kratěna, Presinger).
HC Sparta Praha: Pöpperle (Taylor) – Polášek, Piskáček, Barinka, Hrbas, Mikuš, Švrček, Kalina – Forman, Hlinka (C), Buchtele – Sabolič, Pech, Kumstát (A) – Hamilton, Klimek, Kudrna – Netík (A), Dragoun, Hlaváč – Černoch.
HC Škoda Plzeň: Machovský (47. Polívka) – Jeřábek, Moravčík, Kadlec (A), Špaček, Pulpán, Kubka, Sklenička – Indrák, Kracík, Kubalík – Kratěna (C), Bližňák, Johnson – Lev, Preisinger, Svoboda – Hollweg, Přikryl, Poletín – Suchý.