Start přípravy na ledě

Indiáni jsou na ledě!

Obhájci bronzových medailí z loňského ročníku Tipsport extraligy a semifinalisté uplynulé sezóny Ligy mistrů, A tým HC Škoda Plzeň, vstoupili do poslední části přípravy.
Na fotografie se těšte již brzy, právě na nich pracujeme.

Indiáni ve středu 24. července absolvovali v pořadí již třetí testování na FTVS a o den později poprvé vyjeli na led na svém domácím zimním stadionu. Tým trénoval ve dvou skupinách. V devět hodin dopoledne jako první na led vjel trenér gólmanů Rudolf Pejchar a za ním hned v závěsu jeho dva svěřenci - Dominik Frodl a nováček v plzeňském dresu Jaroslav Pavelka. S první skupinou, která na ledě strávila přibližně 45 minut, trénoval i kapitán Milan Gulaš, navrátilec Tomáš Mertl nebo další posila - Bohumil Jank. Druhá část plzeňského kádru pod dohledem kondičního trenéra Jana Snopka trénovala v posilovně.

Po úpravě ledové plochy se skupiny vyměnily a na plzeňském ledě se poprvé v modrobílém dresu projeli Vojtěch Budík, Luboš Rob i Roman Vlach. S druhou skupinou trénovali také krajánci Pavel Francouz a David Sklenička. 

„Do přípravy se zapojili všichni vyjma dvou kluků - Radka Mužíka a Zacka Malíka, kteří jsou na reprezentační akci národního týmu do 20 let. V průběhu srpna se k nám připojí, samozřejmě jen do tréninku, i Dominik Kubalík," uvedl ke startu přípravy hlavní kouč Ladislav Čihák. „Kádr máme kvalitní, jsem s ním ohromně spokojený. Cíle máme vždycky nejvyšší, ale respektujeme sílu soupeřů - ať už finanční, tak hráčskou. Vlčáků v boji o první místa je celá řada a my se k nim chceme přidat. Osobně bych si moc přál, aby Plzeň znovu zažila finále. A věřte mi, že se o to porveme!" hlásí Čihák odhodlaně na startu přípravy na ledě.

Indiány čeká náročný start přípravy. Po čtvrtečním dvoufázovém tréninku přijde na řadu dopolední páteční blok, po kterém absolvují focení pro nový ročník Ligy mistrů. Další týden je čekají tři dny s dvoufázovým tréninkem (pondělí, středa, čtvrtek) a ten následující už první dvě přípravná utkání - v úterý 6. srpna v Milevsku proti Českým Budějovicím a ve čtvrtek 8. srpna doma proti Kladnu.

Fotogalerie: ZDE!

Na našem oficiálním klubovém profilu na facebooku se můžete těšit na videorozhovory s hlavním trenérem Čihákem, s posilami Lubošem Robem a Tomášem Mertlem a také s Dominikem Frodlem a Michalem Moravčíkem.