Ohlasy ČF2

Jan Kovář: Dali jsme jim čuchnout a oni toho využili

Plzeň - Druhým pokračováním pokračovala čtvrtfinálová série mezi Plzní a Olomoucí. Na rozdíl od včerejšího zápasu se gólové hody nekonali a vše nakonec muselo rozhodnout až prodloužení. V něm se po šťastném odrazu kotouče prosadila hostující Mora, což znamená, že se vše stěhuje do Olomouce za stavu 1:1. Prvotní dojmy po utkání nám sdělil člen první útočné formace Jan Kovář.

Honzo, jsou tohle nejhorší porážky? Vypadalo to, že jste utkání měli celkem pod kontrolou…

Moc pod kontrolou jsme to k závěru neměli. Postupně jsme zalezli, přestali hrát a Olomouc toho dokázala využít.

Bolí hodně tato porážka?

Jako každá jiná porážka. Dali jsme jim šanci čuchnout, oni toho využili. Je to pro nás ponaučení. Jednou jsme vyhráli, jednou prohráli. Jedeme dál.

Přeci jen, neměli jste v hlavách za stavu 2:0, že už se prakticky nemůže nic stát?

To stoprocentně ne, o tom se nemůžeme ani bavit! My jsme se měli nadále více tlačit do brány, hnát se za třetí brankou, která by nás uklidnila a zřejmě i zápas rozhodla. Bohužel.

Co jste si říkali před prodloužením v kabině?

Chtěli jsme hrát hlavně aktivně, zkusit to rozhodnout na naší stranu. Jenže nakonec z toho bylo jen pár střídání, puk se náhodně odrazil na jejich hokejky před prázdnou bránu a bylo hotovo.

Je to pro vás varování?

Celkově si myslím, že jsme utkání začali podle našich představ, ale postupně jsme se z toho vytráceli, až jsme to nebyli úplně my. Ale teď už nemá cenu o tom příliš debatovat, je to 1:1 a my nyní jedeme do Olomouce vyhrát třetí zápas.

Jak včerejší zápas, tak dnes přinesl hokej spoustu šancí. Zatím se moc nenaplňuje, že to nebude oku lahodící hokej…

To ať posoudí diváci, kteří zápasy sledovali. Ale je to bezesporu náročný hokej plný soubojů, což je ovšem v play-off normální. Takhle to bude až do konce a my jsme na to připravení.

Diváci oba zápasy fandili slušně a v duchu fair play, vnímali jste to jako hráči na ledě?

Bylo to v pohodě, víme že máme po tom trestu nějaké varování, zdvižený prst. Jsem rád, že to fanoušci vzali za správný konec, snad už to bude v Plzni vždycky takové.

 

Honzo, děkuji za rozhovor…