Ohlasy 7.kolo

Je jedno, jestli je Zlín nahoře nebo dole, doma jsou hodně silní, říká Petr Straka

Plzeň – Indiáni vloni prožili na ledě Beranů dva divoké duely, dnes to byla další přestřelka. Tři body si však nakonec modrobílí vezou domů.

Petře, jaké to dnes bylo utkání?
Bojovné. Tady je to většinou vždy stejné. Je jedno, jestli jsou v tabulce nahoře nebo dole, pořad jsou hrozně nepříjemní.

Ale zdálo se, že od prvních minut se vám daří tlak soupeře eliminovat…
Je pravda, že se nám povedl začátek, ale tak od poloviny úvodní části jsme si to sami ztěžovali, ztráceli puky a dostávali se pod tlak. Oni z toho nakonec vytěžili dva góly. O přestávce jsme si nějaké věci v kabině vyříkali a vše se následně zlepšilo. Povedlo se nám udeřit na konci druhé a začátku třetí periody, což bylo ohromně důležité. Škoda jen snížení domácích v oslabení. I tak jsme ale utkání poměrně v poklidu zvládli dohrát.

Dva slepené góly utkání rozhodly, že?
Určitě. Kdyby je nerozdělila přestávka, tak padly během půl minuty. Ale i tak bylo velmi důležité, že jsme do poslední dvacetiminutovky vstupovali s vedením v zádech. Chtěli jsme přidat rychle čtvrtou branku, ta by byla klíčová a to se nám nakonec povedlo velmi rychle.

Neblesklo vám hlavou, když Zlín snížil na 3:4, loňské ztracení vedení o tři branky?
Oni tady byly divoké oba duely v loňské sezóně. Nejprve ztráta tříbrankového vedení, poté jsme zde prohrávali 0:3 po necelých sedmi minutách. A přesně toho jsme se dnes chtěli vyvarovat. Oni ovšem doma lítají, hrají o tisíc procent lépe než venku, k tomu je žene skvělé publikum.

Vaše formace se na ledě jeví velmi sehraně, sedli jste si se spoluhráči?
Musím říct, že ano. Vytváříme si spoustu šancí, myslím, že odvádíme na ledě dobrou práci. Ale je pravda, že gólů je málo. Mohlo bych jich být více, nejdůležitější je však stejně úspěch týmu. Je pravda, že všichni máme hodně šancí, ale už hodně bodů jsme ztratili právě tím, že je neproměníme a soupeř z ničeho toto potrestá.

Nyní vás čeká souboj s Bruslaři. Doma se vám však paradoxně daří méně než venku…
Nedokážu říct, čím to je. Vloni to zase bylo naopak. Mně osobně se ale před našim publikem hraje lépe. Možná je to i trochu štěstí. Z gólmana soupeře jsme už několikrát udělali hvězdu. Šlo na ně dost puků, jenže toho hodně viděli. Musíme se více tlačit do brány, aby měli zakrytý výhled a vyvíjet na ně tlak. Trénujeme to a určitě se na to zaměřujeme.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!