Ohlasy Olomouc

Jsem hrozně rád, že jsem zpátky, zatím to šlape, hlásí střelec hattricku Kubalík

Běžela 54. minuta, za rozhodnutého stavu přebral Dominik Kubalík rychlou přihrávku, udělal tři kroky a svižnou ranou propálil Konráda. Byla to už desátá branka v olomoucké síti, plzeňský ostrostřelec navíc dokonal hattrick. Z domácích hráčů byl však až druhý, v 50. minutě ho předběhl s třetí brankou Tomáš Mertl. Kubalík, který se na západ Čech vrátil po brzkém konci v Ufě, věří, že Plzeň je letos silnější a bude v dobrých výkonech pokračovat.

Zažil jste někdy takový zápas, třeba v juniorech?
Jednou možná ano, tuším, že ve starším dorostu v Karlových Varech. Ale rozhodně bych to nečekal dnes proti Olomouci, což je defenzivní tým, bojovný. Opravdu jsem to nečekal a jsem za to hrozně rád.

Je to utkání, které už si můžete třeba od půlky užívat?
Právě v polovině spíš člověk začíná přemýšlet, aby to nebylo moc, aby si nezačal dovolovat a nevypadli jsme z toho systému a nestalo se něco, co jsme nechtěli. To jsme si docela pohlídali, hráli jsme pořád stejně a jsem rád, že ten zápas takhle dopadl.

Zatím vypadá, že si „užíváte“ nečekaný návrat na plzeňský led. Je tomu tak?
Já jsem hrozně rád, že jsem zpátky. Znám to tu, vím jak to tu chodí, je tu navíc super tým. První tři zápasy nám docela šly, tak doufám, že to takhle půjde dál a že u toho budu.

V čem je ten tým silnější, než loni? Je lepší v ofenzivě, nebo i jinak?
Rozhodně to nechci srovnávat, jsou to teprve tři zápasy. Ale myslím si, že minulý rok jsme pořád měli mladší tým, i když některé starší hráče. Všichni jsme teď o rok starší, takže máme trochu víc zkušeností. Je to znát hlavně u mladších hráčů, když začne nová sezóna, tak si zase víc věří. Já doufám, že to v této sezóně zužitkujeme a právě v tom je ten tým silnější. Dnes jsme hodně ukázali útočnou sílu, máme hromadu hráčů, kteří mohou dát gól. Já bych to nerad zakřiknul, ale lajny máme dobře poskládané a zatím to funguje.

Vy jste tady měl dnes i bratra Tomáše. Chodí na každý zápas, nebo jen výjimečně?
Abych řekl pravdu, byl asi na čtyřech a všechny se mi povedly po osobní stránce i po týmové. Musím mu něco říct a přemluvit ho, přináší štěstí (úsměv).

Jak bude těžké vrátit se zpět na zem a připravit se na další zápas bez toho, že všechno půjde samo?
Na zemi jsme už teď, protože utkání už je pryč, zítra je trénink. Hrajeme v pátek, zítra a ve čtvrtek se připravíme na Hradec a budeme se snažit urvat nějaké body.

Má pokladník jasnou sazbu za tyhle tři kousky?
Kdybych si mohl vybrat, tak ten hattrick dám dříve, než desátý gól (smích). Bohužel se to povedlo takhle, ale já jsem samozřejmě rád za takové věci. Musím tam ale něco domluvit, protože tam byly opravdu přemrštěné částky, ale rád tam určitě něco dám.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!