Ohlasy ČF7

Jsem nejspíše slepý na levé oko, říká s úsměvem Dominik Frodl

Plzeň - Je dobojováno. Plzeň zvládla veledůležitý sedmý zápas na domácím ledě a po vítězství 3:2 postoupila mezi čtyři nejlepší celky extraligy. V dramatickém utkání šla Škodovka do třígólového náskoku, ale Mora v závěru stačila snížit na rozdíl jediné branky. Své dojmy nám sdělil brankář Dominik Frodl, který mimo jiné popsal druhou branku Olomouce, která byla z velké dálky.

Jak jste se připravoval na tak důležitý zápas?

Abych byl upřímný, tak od včerejšího večera jsem se strašně těšil. Samozřejmě tam byla i špetka nervozity, ale víceméně jen převládala natěšenost.  A tak by to mělo být, ne na darmo se říká, že ty sedmé zápasy jsou nejhezčí, co může hokejista zažít. Úvodní vhazováním ze mě všechno spadlo a po těch třech gólech už jsem věřil, že postoupíme. 

Dominiku, neříkal jste si po první třetině zda nepůjdete na párek? Byl jste prakticky bez práce a hosté na vás vyslali pouhé dvě střely.

Nevím přesně kolik těch střel bylo, ale každý gólman vám řekne, že o to je to horší. Brankář v tom utkání hlavou skoro není a jen čeká kdy soupeř ujede a bude mít nějakou šanci. Zrovna Olomouc takových gólů v těch zápasech dala spoustu. My jsme první třetinu zvládli 3:0, což byl pro nás výborný start. 

Zažil jste už nějaký takový zápas, kdy vás soupeř skoro neohrozil?

Určitě už jo. Myslím, že i v této sezóně jsme měli spoustu domácích zápasů, kdy jsme byli jasně lepší a týmy jsme přehrávali. Ale dneska jsem tušil, že to určitě Olomouc nezabalí a nějaké jejich šance přijdou. 

Zároveň jste měli na hokejkách plno dalších šancí, byli tam samostatné nájezdy, ale navýšení skóre se nekonalo...

Mohli jsme určitě odskočit. Přál jsem si hrozně, abychom dali čtvrtou branku, která by mohla znamenat zlomení Olomouce. Střídající gólman ale zachytal dobře a nám už tam nic nespadlo. Nicméně jsme byli v takové situaci, že jsme za každou cenu dát branku nepotřebovali, my jsme hlavně nesměli žádnou dostat. Sice jsme do konce zápasu dostali dvě, ale to jim na výhru nestačilo.

Dominiku, jak byste popsal ten druhý gól?

Co k tomu říct, nejspíš jen to, že jsem slepý na levé oko. (Smích) Rolbař určitě špatně upravil led a puk dvakrát skočil nechytatelně nad beton. Ne, sranda. To byl hrozný gól. Naštěstí kluci to pak výborně zvládli a dle mého jsme zaslouženě vyhráli. 

Po té druhé brance, vnímal jste i plzeňské diváky, kteří začali skandovat vaše jméno?

Určitě jsem je slyšel, strašně jim za to děkuji. Snažil jsem se dál soustředit, protože zbývali více než dvě minuty. Jediné, co jsem si říkal, že už gól dostat nesmím, jinak budu u všech blbec. (smích)  Modlil jsem se za kluky, aby to uhráli. Naštěstí se to povedlo a tak můžu být jen týden u spoluhráčů pro smích. 

Ke konci utkání jste předvedl těžký zákrok proti dorážce Irgla, by to váš nejtěžší zákrok v dnešním zápase?

Asi jo. Olomouc zase tolik brankových příležitostí neměla. Při té dorážce Irgla se puk nějak odrazil nad beton a já jsem se tam roztáhl, navíc jsem tam měl blízko beka, takže jediná možnost byla puk zvednout, ale to se mu nepovedlo. 

Věděl jste před zápasem, že Plzeň všechna sedmá utkání vyhrála?

Já jsem to od někoho četl na Twitteru, takže jsem věděl. Ale to jsou statistiky, týmy jsou úplně jiné. 

Čeká vás Třinec, jaký je to soupeř ve vašich očích?

Asi více hokejovější, ale bude to úplně jiná série. S Olomoucí to bylo neskutečných sedm zápasů. Třinec má ofenzivnější tým, takže se čeká, že se bude hrát více hokej, ale je to play-off a řezat se to bude taky. Doufám, že jsme se postupem nakopli a budeme hrát minimálně dobře jako dnes sedmý zápas a já věřím, že můžeme dojít daleko.

Dominiku, děkuji za rozhovor!