Ohlasy 12.kolo

Jsem pyšný, když pomohu týmu ubránit oslabení, je to jako dát gól, říká Ryan Hollweg

Plzeň - Další domácí zápas zvládli indiáni skvěle, Liberci dokázali nasázet pět branek. Duel okořenila i parádní bitka mezi Ryanem Hollwegem a Janem Stránským. Právě západočeský bijec zhodnotil vítězné utkání, pomáhal mu v tom Jan Schleiss.

Do utkání vstoupila Plzeň skvěle, již ve čtvrté minutě vedla po trefách Michala Moravčíka a Davida Stacha 2:0. Parádní vstup si pochvaloval také forvard Jan Schleiss: „Je super, že nám to tam spadlo hned při prvním střídání, pomohlo nám to, naopak je to srazilo dolů. Za chvíli padl další gól, takže opravdu suprový začátek. Pro všechny to byl skvělý hokej, bylo to vyhrocené, plné soubojů.“ Záhy doplnil, že žádné resty z loňského čtvrtfinále si hráči nevyřizovali. „Zápas spíše nastartovalo to, jak tam Milan Gulaš soupeře vypnul. Tím se pořádně rozjelo celé utkání, vznikaly šarvátky, takže si myslím, že z loňska tam nic moc nebylo, všechno bylo nové,“ prohlásil útočník s číslem 13.

Ani Ryan Hollweg neskrýval pochvaly nad hitem Milana Gulaše: „Oba týmy hrají velice fyzicky, je to prostě hokej, emoce jsou vysoko po celé utkání. Guli v první třetině předvedl super čistý hit. Nakopne to celý tým, když asistent kapitána dokáže takto přitvrdit, pomůže to celému mančaftu. Vyzdvihl bych i to, že jsme po celou dobu utkání drželi kontrolu na své straně.“ Indiáni hráli poměrně často v početních nevýhodách, při kterých přichází právě chvíle pro plzeňského vousáče. „Moje role v týmu je jasná. Jsem pyšný, když můžu týmu pomoci při oslabení a můžu zblokovat střelu. A celkově pomůžu týmu ubránit oslabení. Je to podobný pocit, jako když dám gól,“ těší Hollwega.

Kromě parádní práce během oslabení se západočeský ranař v závěru utkání pustil i do bitky s libereckým Janem Stránským. „Předně bych chtěl vyjádřit veliký respekt Honzovi, že do bitky šel a dokázal se postavit za sebe a svůj tým. Domluvili jsme se při posledním střídání, že uděláme lidem pořádnou show. Oba hrajeme podobným stylem, komunikovali jsme spolu celý zápas a takto to vyústilo,“ popsal Ryan Hollweg moment, jenž diváky zvedl ze sedadel.

Ale ještě se o chvíli vraťme, výhra Plzně se rodila postupně. Kde viděl Jan Schleiss rozhodující moment v utkání? „Zlomilo se to, když dal Jarda Kláda (Kracík) v přesilovce gól, tím jsme se celkem uklidnili. Bylo to o tři góly, ale i oni měli šanci, takže to mohli ještě stáhnout. Myslím ale, že jsme si to dobře pohlídali,“ pochvaluje si člen elitní formace Plzně zvládnutý duel.

A Ryana Hollwega těší celkový dojem z letošní sezony, zároveň však nabádá, že modrobílým nesmí dosavadní úspěchy příliš stoupnout do hlav: „Jo, je to zatím veliká zábava, když se vyhrává, v kabině je skvělá atmosféra. Ale sezona je dlouhá, musíme brát jeden zápas za druhým, nemít hlavy příliš nahoře. Soupeři jsou vyrovnaní a my se nesmíme nechat unést. Musíme být i nadále obezřetní.“ Indiány čeká nyní pětizápasový trip po venkovních kluzištích. Plzeňská 44 v tom ale nevidí problém: „Atmosféra venku bude jiná, ale my musíme být připraveni kdekoliv. Venku se můžeme více stmelit a posílit chemii v týmu, která už tak skvěle funguje.“