Ohlasy 50. kolo

Jsem rád, že na začátek mého návratu přišel takový zápas, říká Tomáš Mertl

Základní část se blíží svému konci a Škodovka nadále svádí tuhý boj o čtvrtou pozici, která jako poslední zaručuje čtvrtfinále play off. Po třech měsících se v sestavě znovu objevil Tomáš Mertl, který se na vysokém vítězství podílel jednou asistencí.

Po několika měsíční pauze je plzeňský útočník konečně zpátky. V duelu proti Zlínu zaujal místo prvního centra vedle Milana Gulaše a mladého Sebastiána Maláta. „V utkání jsem se cítil dobře, i když jsem několikrát v utkání pocítil, že toho už mám dost. Jsem moc rád, že na začátek mého návratu přišel takový zápas, dali jsme rychlé branky a i ve mě se to mírně uklidnilo. Samozřejmě vím, že přijdou těžší zápasy,“ říká navrátilec do sestavy Tomáš Mertl.

Jak hráč přiznává, příprava na návrat nebyla vůbec snadná. „Určitě to nebylo jednoduché, posledních čtrnáct dní jsem pořádně trénoval, jenomže zápas to nenahradí. Chtěl jsem se vrátit ještě před play off, abych měl možnost se rozehrát a věřím, že ty tři zápasu budou pro mě jen ku prospěchu.

A jak dnešní duel proti Beranům ze Zlína viděl on sám? „Do utkání jsme vstoupili dobře, nakonec padlo hodně branek, brankář Dominik Frodl navíc vychytal čisté konto, v zápase nás několikrát podržel. Jsme moc rádi za dnešní výhru, tři body jsou velice cenné,“ říká Mertl.

Centr prvního útoku se po návratu hned zapsal i do statistik, to když asistoval u první branky Gulaše. Rozhodně tak i plzeňský kapitán musí mít velkou radost z jeho návratu. „Milan už mi říkal, že je rád, že jsem konečně zpátky. Dnes dal dva góly, pro něj jedině dobře. Stále máme před sebou dva zápasy, které budou hodně náročné, musíme se na ně kvalitně připravit,“ říká hráč s číslem 86 na zádech.

Jak už bylo řečeno, Škodovka má před sebou poslední dvě utkání. Nejprve se v pátek utká proti Mountfieldu a základní část se zakončí na domácím ledě proti Olomouci. Momentálně nic není ztracené a o přímý postup do čtvrtfinále se pere několik týmu, včetně Plzně. „Co jsem viděl dnešní výsledky, tak situace je stále více než reálná, rozhodně nic nebalíme a ve zbývajících zápasech nic nevypustíme. Oba chceme vyhrát,“ říká závěrem Tomáš Mertl.


Fota: Roman Turovský