Pozvánka na zápasy mládežníků

Junioři bojují o play-off, dorostu startuje čtvrtfinále. Osmá třída se kvalifikovala na MČR

Ke vrcholu sezóny směřují také mládežnické soutěže. Zatímco dorostenci nadstavbu ukončili a připravují se na souboj o postup na mistrovství České republiky, osmáci se už tam s předstihem kvalifikovali. Naopak junioři ještě nemají play-off jisté, ale rozhodne se už tento týden, mladí indiáni mají vše ve svých rukách. Na sobotní zápas juniorky proti Vsetínu od 13:00 jste všichni zvaní.

Junioři

Uplynulé období

Venkovní důležitý trip se juniorce vyvedl na jedničku, ztratila pouze bod již v prvním utkání ve Vsetíně. Z daleké cesty se indiáni vraceli s vítězstvím 3:2 v prodloužení. Na půdě Karlových Varů v západočeském derby už Plzeň nezaváhala a po výhře 3:1 slavila všechny tři body. Západočeši se díky nim vrátili na čelo čtyřčlenné skupiny, ze které postupují do play-off dva týmy. Vedou o bod před Vsetínem a o tři body před Kometou.

Tento týden

Rozhodne až poslední týden nadstavby, poslední dva duely klíčové skupiny sezóny! Nejprve junioři zavítají na led brněnské Komety, kde už si v případě jakéhokoliv vítězství mohou zajistit postup do play-off. Duel v moravské metropoli startuje ve čtvrtek v 18:00. Závěrečný duel odehrají indiáni doma v Home Monitoring Aréně v sobotu od 13:00, přijede silný Vsetín.

Aktuální pozice: 1.



Dorostenci

Uplynulé období

Mladí indiáni uzavřeli nadstavbu úspěšně. Ze tří posledních domácích zápasů vybojovali osm bodů z dvanácti možných. Nejprve si hladce připsali stoprocentní výhru proti Litvínovu, který rozstříleli 6:0. Následně v Home Monitoring Aréně těžilo z produktivity Kladno. Plzeň padla s vedoucími Rytíři 1:3, avšak brala alespoň bod za nadstavbu. Včera na malé hale byl k vidění parádní, ofenzivní hokej, jenž nakonec ozdobili Západočeši vysokým vítězstvím 7:5 nad libereckými Bílými Tygry a udrželi se v tabulce před nimi.

Čtvrtfinálová série

Nyní dorostenci mají v nadstavbě hotovo. Už ovšem vědí svého prvního soupeře pro dvoukolové play-off (čtvrtfinále a semifinále) o účast na závěrečném mistrovství ČR. Bude jím HC Litvínov, šestý celek v nadstavbě. S ním se indiáni znají dobře, síly měřili se Severočechy hned šestkrát, přičemž oba týmy zvítězily třikrát, a tak Plzeň nečeká nic lehkého. První zápas se hraje v neděli v Litvínově, domácí duel sehrají Západočeši v úterý, případný rozhodující zápas následuje ve středu znovu na půdě Škodovky. Přesné časy utkání zatím nejsou známy.

Konečná pozice v nadstavbě: 3.



Třídy

Osmá třída má za sebou úspěšný týden. Nejprve vydřela výhru 5:4 v Českých Budějovicích a v neděli doma rozstřílela v derby Třemošnou, čímž si s předstihem zajistila účast na finálovém turnaji o medaile v Ostravě! Sedmá třída zvítězila v Sušici 6:1, pátá dokonce šokovala stejného soupeře výsledkem 26:1. Páťáky i sedmáky tuto sobotu čeká další duel dlouhodobé soutěže, na malé hale vyzvou Příbram, první zápas startuje po třinácté hodině.