Rozpis sezóny juniorů

Junioři již znají rozpis sezóny, načnou ji čtyřdílnou domácí sérií!

Plzeň - Mladí indiáni jsou aktuálně v plné přípravě na nadcházející sezónu, tuzemská nejvyšší soutěž zároveň odtajnila svůj rozpis.

Po soustředění na Šumavě, které nejstarší mládežnická kategorie Plzně absolvovala minulý týden, již opět plné polyká letní dávky dřiny. "Nyní nás čekají ještě čtyři týdny na suchu a na přelomu června a července opět absolvujeme blok na ledě v Třemošné. Tam již trošku zabrousíme i do systémových věcí a spolupráce, ale stále ještě v duchu individuálních dovedností na postech. Potom ukončíme 3. července přípravné období. Následovat bude cca čtrnáct dní volno a kolem 20.7. začneme další fázi přípravy," popisuje trenér Petr Vojan.

Součástí budou i dvojduely s vybranými soupeři systémem doma - venku, nechybí ale ani účast na turnaji v Pardubicích. Tuzemská nejvyšší soutěž juniorů poté startuje začátkem září. Pro indiány konkrétně v pátek čtvrtého září s Třincem, o den později na svém ledě přivítají nováčka z Havířova.

Právě o něj se soutěž rozrostla a zakulatila svůj počet účastníků na dvacet. Letos ovšem dojde k velkému zúžení. Na úvod soutěže se nejprve utká každý s každým a po osmatřiceti kolech, které modrobílí završí třicátého ledna roku 2021 doma s Olomoucí, postoupí nejlepších dvanáct do osmifinálových skupin, zbylé týmy si to každý s každým rozdají o sestup. 

Ten se bude týkat hned tří mančaftů, v případě, že by se účastnil Slazburg, tak dokonce čtyř. Navíc tým hned nad nimi musí ještě svou účast pro další ročník obhajovat v baráži. Právě Akademie rakouského týmu se představí na západě Čech čtvrtého prosince, mimo ČR se představí svěřenci kouče Vojana již v rámci pátého kola osmnáctého září. 

Rozpis Juniorské ligy akademií 2020/2021 ZDE!