Junioři odkládají start

Junioři odkládají úvodní dvě kola soutěže

Plzeň - Vzhledem k situaci v A-týmu se rozhodl klub odložit úvodní dvě kola Juniorské ligy akademií, které měli modrobílí sehrát již v tomto týdnu.

Svěřenci kouče Vojana již měli narušenou přípravu na ledě na 14 dní z důvodu karantény, čímž se zcela rozbořil blok přípravných duelů. Ten se nakonec upravil na šest utkání během dvanácti dní. Přesto si Západočeši vedli skvěle, podlehli pouze jednou, a sice 2:3 na ledě karlovarské Energie. Naopak 2:1 uspěli v Českých Budějovicích, 6:2 s Motorem v odvetě, 3:2 s Mladou Boleslaví, 4:2 s druholigovými muži Klatov a stejným poměrem i v generálce s chomutovskými Piráty.

„Teď jsme momentálně 14 dní v kuse v procesu, neměli jsme ale od té doby ani den volno a snažili se alespoň částečně dohnat tréninkové manko. Takže jsme měli vesměs dvoufázové tréninky a k tomu ještě 6 duelů ve 12 dnech. V den zápasu jsme také vždy ráno ještě trénovali... Kluci toho teď mají opravdu dost a jsou v maximální únavě. Výpadek 14 dní tréninku v této fázi přípravy je prostě fatální a tlačí nás čas. Bohužel máme resty i v herních věcech. Vůbec jsme zatím nestihli pracovat na speciálních týmech, detailech hry,“ popisoval před úvodním dvoukolem soutěže trenér Petr Vojan.

Na ten ale nedojde. Z preventivních důvodů ohledně situace koronaviru v A-týmu se páteční duel s Oceláři a sobotní s Havířovem odkládá. Více informací klub přinese v nejbližší možné době.