Ohlasy 8. kolo

K výhře nám pomohly přesilovky, Dominik Frodl chytal skvěle, říká střelec Denis Kindl

Plzeň - Čtyřicet minut předváděli indiáni proti Mladé Boleslavi urputný boj o další extraligové body, až ve třetí třetině Plzeňští překlopili zápas na svou stranu díky třem gólům. Výhru 5:1 na tiskové konferenci okomentovali Denis Kindl a Nick Jones.

Nejen trefy ve třetí třetině a povedené rány v útočném pásmu, ale i druhá část duelu byla pro další výhru stěžejní. Prostřední třetina v tom smyslu, že se Boleslavi nepodařilo vstřelit gól, i když byla několik minut lepším týmem, jak se shodli oba trenéři. Denis Kindl nebyl spokojený s výkonem ve druhé dvacetiminutovce: „Myslím si, že celou druhou třetinu byli oni lepší, jenom díky tomu, že Dominik Frodl chytal tak skvěle, jsme šli do kabiny stále s vedením. Potom byl rozhodující moment, když dal brácha gól na 3:1, to hrálo velkou roli v tom, že jsme získali tři body.“ Střelec prvního gólu Plzně vyzdvihl hlavně skvělý výkon plzeňského gólmana.

Třetí gól Plzně, který týmu nesmírně pomohl, si připsal obránce Jakub Kindl, který tak navázal na střelecký úspěch svého bratra. „Určitě si toho moc vážíme, je to speciální moment. Doufám, že to dnes nebylo naposledy. Myslím si, že to byl dnes opravdu úplně první zápas, kdy jsme dali oba gól,“ potěšené říká Denis. Ten si svůj úspěch připsal po dorážce střely Ondřeje Kratěny. „S Krtkem jsme si potom spolu řekli, že to byla nacvičená akce,“ se smíchem oznámil hráč s číslem 92.

Dalším úspěšným bekem, který se trefil, je Nick Jones. „Je to velká úleva, v loňské sezoně to trvalo asi do Vánoc, než jsem se trefil. Teď se to povedlo už po pár zápasech, což je skvělé, můžu na tom postavit své další výkony v budoucnu. Puk vyplaval přede mě, hráči stínili, takže jsem se soustředil, abych trefil bránu, což se povedlo“ těší amerického beka.

Pro Nicka Jonese je situace stále nelehká, do sezony se připojil teprve nedávno. „Každý zápas je znát, nohy se pak dostávají rychleji do provozní teploty, také fyzička se zlepšuje." Navíc musí urostlý bek s výtečnou střelou rychle přepnout na extraligové mód: „Česká je liga je strašně rychlá, hráči jsou nesmírně šikovní, takže to pro mě byla obrovská výzva takhle rychle opět naskočit do rozjetého vlaku. Rozhodně jsem přijel připravený, nyní intenzivně pracuji s trenéry, abych získal i herní praxi.“

Ještě se vraťme k výhře nad Mladou Boleslaví, útočníka Denisa Kindla potěšila hra v početních výhodách, přesto v některých pasážích viděl nedostatky v plzeňské hře: „Dnes nám pomohly přesilovky, které jsme dokázali využít. Trošku nás to uklidnilo, opticky jsme v první třetině měli tlak, ale nyní nám trochu vázne rozehrávka. Začíná to u obránců, končí to u útočníků, situace si zbytečně komplikujeme. Pak chvílemi vypadneme z role a nejsme v takovém laufu.“