Rozhovor před derby

Karlovy Vary jsou hodně nepříjemný tým, musíme si dát pozor, říká před derby trenér Čihák

Po včerejším utkání na ledě třineckých Ocelářů čeká v závěru víkendu na indiány další náročný venkovní duel, tentokrát na naprosto opačném konci republiky. HC Škoda Plzeň se v Karlových Varech představí v prvním západočeském derby probíhající sezóny. Prestižní duel vyhlížejí Ladislav Čihák s Petrem Kodýtkem.

V Třinci na indiány čekala první prohra v probíhajícím extraligovém ročníku, po boji se nakonec mohli z výhry 3:1 radovat domácí Oceláři. Karlovy Vary, následující soupeř Plzeň, v pátek doma přivítaly brněnskou Kometu. Energie si připsala cennou výhru 4:2, a tak na modrobílé půjde s vítězstvím v zádech. „Opět se jedná o tým, který bude velice nepříjemný, myslím si, že bude zlobit hodně mančaftů v dlouhodobé základní části. Vary mají rychlé protiútoky, které jsou založené z dobré obrany. Musíme si na to dát velký pozor, abychom je nepouštěli do přečíslení,“ říká hlavní trenér Plzně Ladislav Čihák.

V sestavě Škody můžeme tradičně nalézat několik odchovanců. Jedním z nich je i forvard Petr Kodýtek, který s Plzní zažil už několik západočeských derby. „Je to samozřejmě vždycky okořeněné, když se jedná o derby. Teď se bude hrát bez diváků, tak to možná bude jiné. Pořád to ale bude derby, takže očekávám, že zápas bude plný soubojů, čeká nás podle mě urputný zápas,“ uvědomuje si Petr Kodýtek.

Každoročně se do karlovarské arény vydají stovky plzeňských fanoušků, kteří hostujícím indiánům pravidelně vytvářejí bouřlivou atmosféru. Letos se budou muset hokejisté v modrobílých dresech bez věrných příznivců bohužel obejít. „Bude to hodně odlišné. Co si pamatuji z dřívějška, tak do Karlových Varů vždycky přijelo velké množství našich fanoušků. Troufnu si i říct, že byli slyšet daleko více než ti domácí. I z tohoto důvodu se nám tam dost dařilo, když jsme všichni viděli, jak se lidé na derby těší a berou ho prestižně… Pro fanoušky je to velká škoda,“ ví kouč Ladislav Čihák.

Na závěr se ještě vraťme ke Kodýtkovi. Plzeňského bojovníka v aktuálním ročníku zdobí jako předváděná hra na ledě, tak i produktivita, na svém kontě má čtyři góly a tři asistence. Pro tým indiánů je obrovsky cenným členem. Jeho výkony ocenil i webový portál hokej.cz ve svém článku. „Snažím se si takové věci moc nepřipouštět. Článek jsem četl, bylo to hezké, ale nedávám tomu příliš velkou váhu. Myslím si, že není co slavit, protože se pořád snažím zlepšovat a jít dál,“ říká skromně Petr Kodýtek.

Parádní čísla Petra Kodýtka pohledem Hokej! 👏

Zveřejnil(a) HC Škoda Plzeň dne Úterý 17. listopadu 2020