Pour v U19

Každého startu v reprezentaci si velmi vážím, prozrazuje Jakub Pour

Reprezentační výběr do devatenácti let absolvoval uplynulý týden soustředění v Třinci, po němž následoval na stejném místě a na Slovensku v Žilině Turnaj čtyř zemí, na němž se česká devatenáctka utkala proti o rok starším výběrům Švýcarska, Německa a Slovenska. Plzeňany na turnaji reprezentoval Jakub Pour, původně rovněž nominovaný Matěj Chalupa se kvůli zdravotním potížím omluvil.

Před Turnajem čtyř zemí následovalo od pondělí soustředění, na němž trenéři reprezentačního týmu rozhodli, s kterými hráči počítají do tradičního turnaje, který se konal od pátku do neděle. Do konečné nominace se dostal i plzeňský útočník Jakub Pour. „V Třinci jsme trénovali dvakrát denně a pilovali jsme založeni útoku, bránění a rychlé otáčení hry," popisovala přípravu naděje plzeňský indiánů, která se těšila na reprezentační sraz. „Po neoblíbené suché přípravě jsem byl rád, že jsem se mohl zúčastnit tohoto turnaji. Každého startu v reprezentaci si vždy hrozně vážím," přiznal osmnáctiletý forvard.

Před pátečním začátkem turnaje se české naděje přesunuly do Žiliny, kde na ně čekalo první měření sil, střetly se se Švýcarskem. V tomto zápase Česká republika podlehla mužstvu helvétského kříže po přestřelce 4:6. Celkově to ale byla jediná porážka, jelikož následně Češi porazili po prodloužení Slovensko 2:1 a v závěrečném zápase zdolali Německo 3:1. Radovat se české barvy proto mohly z pěkného druhého místa. „Na turnaji jsme byli nejmladší ze všech týmů. Jsem proto za druhé místo určitě rád. Jediné, co mě mrzí, je to, že jsem nevstřelil ani jeden gól. Čekalo se ode mě, že bych měl nějakou branku dát, ale bohužel i přes množství šancí to tam nepadlo," litoval Jakub Pour.

Vítězem Turnaje čtyř zemí se stalo Švýcarsko, jež si poradilo se všemi soupeři. S posledním Německem přesto měli Švýcaři problémy, když je zdolali až v prodloužení. „Všechny zápasy byly hodně vyrovnané. Dá se říci, že vždy to bylo o jednom gólu. Například se Švýcarskem jsme hráli ještě v průběhu třetí třetiny 3:3, ale následně nám nasypali během chvíle tři branky, a bylo po zápase. Celkově nás oni zaskočili silovou hrou a dobrým napadáním," hledal příčiny rozhodující porážky plzeňský reprezentant, který se po návratu připravuje s juniorkou na novou sezonu.