Dorost

Kluci dostávají v tomto období poměrně dost do těla, říká trenér dorostu Petr Kořínek

Plzeň - Mladí indiáni nemají letošní sezónu rozhodně jednoduchou. Jedna karanténa střídá druhou, vládní omezení proti šíření nemoci COVID-19 navíc zpřísňuje, co jen jde.

A to již od samotného léta. Suchá příprava ještě proběhla jakžtakž podle plánu, avšak ta na ledě již ne. Modrobílí stihli pouze čtyři přírpavné duely, paradoxně dvakrát padli na svém ledě a stejně tak vždy vyhráli venku. A samotná liga? Pět zápasů, čtyři výhry a nezdar v prodloužení. A pak? Jedno velké stop, poslední duel byl odehrán desátého října.  „Trénovali jsme pouze na suchu venku na hřišti po skupinách. Nechybělo běhání a posilování s vlastní vahou těla,“ popisuje tvrdý lockdown v naší zemi trenér Petr Kořínek.

Situace se koncem listopadu začala lepšit, tím se i povolila vládou nastavená pravidla. Dorost tak ihned zareagoval. „Předminulý týden jsme konečně vyjeli na led. Opět jsme měli dvě party, připravujeme se několikrát denně, nechybí ani velké množství posiloven. Kluci dostávají v tomto období poměrně dost do těla,“ vypráví bývalý vynikající útočník.

„Navíc jsme nyní začali jezdit autobusem do Stříbra, kde je otevřené venkovní kluziště a můžeme tam tak trénovat celé mužstvo. Máme tedy brzy ráno trénink a po obědě odjíždíme. Do toho také prokládáme posilovnu. Musíme to ovšem kombinovat se školou, bohužel nebyl lepší čas, občas tedy musíme kluky na trénincích omluvit,“ nastiňuje atypickou situaci.

Jenže situace se nejen u nás opět zhoršuje a v nedohlednu je tak jak normální tréninkový režim, tak i rozjezd samotné soutěže. „Zatím nic nevíme. Minulý týden to již vypadlo nadějně, ale pak bohužel o víkendu se zase čísla zhoršila. Musíme stále čekat. Hrát v prosinci určitě nebudeme a pevně věříme, že snad alespoň v lednu,“ uzavírá.