Ohlasy 7. kolo

Konečně mi to tam spadlo, neskrýval radost premiérový střelec Sebastián Malát

Podruhé v roce 2021 plzeňský stadion hostil západočeské derby a opět se mohli radovat indiáni. Před osmnácti dny zazářil Martin Lang, který při výhře 4:3 vstřelil své první dva góly v extralize, dnes se poprvé v kariéře prosadil Sebastián Malát, který svou trefou utkání gólově načal.

Třetí kapitola západočeského derby v letošní sezóně je u konce. Škodovka zvítězila 2:0, protože Dominik Frodl před svou svatyní postavil neprůstřelnou zeď a velkou radost  z dnešního vítězství neskrýval ani premiérový střelec Sebastián Malát. „Jsme šťastní, že jsme navázali na výhru z Olomouce, protože dnes to bylo velice těžké utkání. Tři body proti Karlovým Varům jsou hodně cenné,“ říká mladý útočník.

Střetnutí začalo pěkně zostra, hosté si vypracovali mírný tlak, protože indiáni opět platili za svou nedisciplinovat. V první polovině utkání rovnou deset minut hrála Škodovka v početní nevýhodě. „Klíč k úspěchu byla ubráněná oslabení v první třetině. Tam byl i ode mě jeden zbytečný faul, čímž jsem klukům moc nepomohl, ale snad jsem se vykoupil následným gólem. 

Na hru ve čtyřech si ale právě Malát moc ztěžovat nemůže, od trenérů dostává v oslabení spoustu prostoru. „Jsem šťastný, že dostávám takovou důvěru. Myslím, že oslabení nehrajeme špatně, tak si troufám říct, že i mně osobně to celkem jde,“ říká klatovský rodák.

Karlovarská Energie bude pro šikovného forvarda jistě osudový soupeř. 15. listopadu předminulého roku si právě v derby odbyl svou premiéru v Tipsport extralize a jak samotný útočník přiznává, na to utkání si moc dobře pamatuje. „Vzpomínám si na ten zápas velice dobře, měl jsem dvě dobré příležitosti, které jsem měl dát, nestalo se, a tak jsem si musel počkat až do dneška. Jedním slovem konečně.

Jak už bylo řečeno, hráč s číslem 82 na zádech dnes vstřelil svůj první gól v nejvyšší soutěži, velkou práci při něm odvedl Jaroslav Kracík, který Malátovi předložil parádní pocukrovanou přihrávku před brankoviště. Na svůj zásah čekal dlouhých čtyřicet zápasů, ale velkou hlavu si z toho příliš nedělal. „Já se snažím na tréninku pořád makat a v zápasech hrát to, co po mně chce trenér. Doufal jsem, že jednou mi to tam padne a dneska byl ten osudový den,“ říká závěrem Sebastián Malát.