PŘEDČASNÝ KONEC

Liga osmáků byla předčasně ukončena

Plzeň - Jak uvedl ceskyhokej.cz na svých oficiálních stránkách, vzhledem k přetrvávajícímu nouzovému stavu a souvisejícím vládním opatřením včetně zákazu amatérských soutěží a sportování na zimních stadiónech rozhodl prezident Českého hokeje Tomáš Král z pověření výkonného výboru Českého hokeje o ukončení neprofesionálních soutěží v sezoně 2020/21.

To se týká jak druhé ligy mužů, tak extraligy juniorů, extraligy dorostu, ligy juniorů, ligy dorostu, soutěží žen i všech žákovských soutěžích.

Plzeňští osmáci tak letošní ročník soutěže zakončí s bilancí pěti výher a jedné porážky. Smolně padli pouze jednou 2:4 v Českých Budějovicích, následovaly již jen vysoké výhry - nejmenší byla 9:2 ve Strakonicích, pak byly pouze dvojciferné - 11:5 s Pískem, 13:2 se Soběslaví, 17:2 v Českém Krumlově a 12:4 se Lvi České Budějovice. Naposledy se mladí šikulové představili mezi mantinely desátého října. 

Z důvodu vládních opatření musely být neprofesionální soutěže zastaveny již 11. října 2020 a není reálné, aby účastníci sehráli alespoň polovinu utkání, nezbytných pro určení postupujících a regulérní dokončení soutěží. V Juniorské lize Akademií vyprší nejzazší termín pro řádné dokončení ročníku v nejbližších dnech.

„Ani okolnostmi vynucené ukončení soutěží neznamená konec hokejové sezóny,“ zdůraznil v této souvislosti prezident Českého hokeje Tomáš Král. „Znovu proto apeluji na majitele a provozovatele zimních stadiónů, aby ledové plochy podle možností nerozpouštěli, protože tréninková činnost a náhradní zápasový program budou zahájeny, jakmile to vládní opatření umožní. Je to v zájmu nejen hokeje, ale především zdravého vývoje populace a sportování dětí a mládeže vůbec.“