Ohlasy 16. kolo

Luboš Rob #71: Každý gól je příjemný, ale já to musím potvrzovat každý zápas

V rámci šestnáctého kola zavítal na západ Čech královéhradecký Mountfield HK. Ačkoliv Plzeň rychle prohrávala, skóre dokázala čtyřmi brankami otočit a po zásluze slaví do tabulky další tři body. Na pozápasové tiskové konferenci nám sdělil své dojmy autor dvou branek Luboš Rob.

Indiáni do utkání nevstoupili zrovna pravou nohou. Dominik Frodl ještě stačil zastavil rychlý výpad Jergla, ale na přesnou střelu Radka Smoleňáka v sedmé minutě už byl krátký. Naštěstí pro plzeňského brankáře to byl jediný kotouč v zápase, který mu propadl do sítě. Na vyrovnání nemuseli plzeňští fanoušci čekat moc dlouho. Stále v první třetině zužitkoval přesnou přihrávku Jaroslava Kracíka Luboš Rob, jenž zakončoval již do prázdné brány. "Když jsme s Jardou Kracíkem přejeli modrou čárou, nějak jsem již tušil, že střílet nebude. Jel jsem na zadní tyč a Jarda má neskutečné vidění a přesně mě našel před prázdnou bránou.

Trenér Hanzlík po utkání nezapomněl soupeře pochválit. Dle něho byl Hradec prozatím nejlepší mužstvo v extralize, se kterým Škodovka hrála a hráč s číslem 71 na zádech jen souhlasí. "Kdybych měl shrnout prozatímní odehrané zápasy z vlastní zkušenosti, tak musím jen souhlasit. U nich to bylo strašně těžké, hráli výborně agresivně. Vysoko nás napadali a dneska to plnili rovněž. Ale my jsme jim to taky mnoho usnadnili, jelikož jsme neplnili co jsme si řekli ráno na poradě," nezapomněl i své mužstvo českobudějovický rodák pokárat. 

Utkání bylo dlouho otevřené. Až pět minut před koncem Západočeši odskočili do dvoubrankového vedení, což zápas zřejmě definitivně zlomilo. "My už jsme za stavu 2:1 tolik nenapadali, ne že bychom bránili výsledek, ale oni nás víceméně tlačili. Naštěstí nechali v obraně okénko, Vojtěch Budík výborně přihrál a já jsem do jeho přihrávky jen vložil hokejku a propadlo to tam. Tahle branka nás určitě uklidnila," těší člena druhé plzeňské formace. 

Luboš Rob podruhé v letošní ročníku prožil dvoubrankový večer. Po dvou brankách do sítě Zlína, tentokrát pomohl skolit nepříjemný Hradec. "Každý gól je příjemný, ale já to musím potvrzovat každý zápas. Je jasné, že dvougólový střelec asi pokaždé nebudu, ale chtělo by to přispívat ještě více."

Vítězná domácí branka padla v početní výhodě a po přihrávce právě Luboše Roba ji proměnil kdo jiný než kapitán Milan Gulaš. "On je nejlepší hráč celé extraligy, tuhle sezónu to jenom potvrzuje. Co v zápasech, ale i na trénincích předvádí je neskutečné. Guli, když dostane puk takto na kruh, tak my už většinou přestáváme hrát a jedeme se za ním radovat." 

Indiánům početní výhoda v této sezóně zatím funguje na výbornou, v procentuální úspěšnosti jsou modrobílé nejlepší v extralize. "Na tréninku to pilujeme. V posledních zápasech si nás soupeří už více hlídali, ale když máme o jednoho hráče více a na Milana to nejde, tak musíme vymyslet jiné řešení. Naštěstí dneska se nám to otevřelo takhle a Guli to krásně propálil." Na závěr čtyřiadvacetiletý hráč svého spoluhráče z přesilové hry přirovnal k hvězdě v NHL, "On je úplně stejný jako Ovečkin ve Washingtonu. Každý ví odkud a kam střílí a on stejně už dal více něž dvě stě golů z tohoto místa. Je to strašně těžké bránit. Když bude pokračovat v takovýchto výkonech, může v klidu dosáhnout mety čtyřiceti branek. Kdo ví třeba bude rekordní sezóna," dodala na závěr dnešního večera předsezónní posila ze Vsetína.