Cena Tomáše Zelenky

Luboš Rob vyhlášen nejlepším hokejistou Chance ligy 2018/19!

Plzeň - Před aktuální sezónou se mladý forvard stal posilou indiánů, když prožil výtečnou sezónou v dresu Vsetína.

A právě uplynulý ročník nyní přivál čtyřiadvacetiletému hráči za jeho výkony velkou odměnu. Před utkáním s Karlovými Vary totiž převezme cenu Tomáše Zelenky - 6,5 kilogramů vážící a téměř půlmetrová trofej je odměnou za loňské skvělé výkony.

Luboš Rob byl vyhlášen nejlepším útočníkem soutěže, zároveň se dostal do All-Star týmu. Stihl v dresu Vsetína v základní části šestapadesát utkání s bilancí devětatřiceti branek a šestadvaceti asistencí. Počet nastřílených gólů byl navíc historicky druhý nejvyšší.

Bodovou jízdu nepřerušil ani přesun do extraligy, v dresu indiánů ve dvaačtyřiceti zápasech nasázel čtrnáct branek a jedenáct přihrávek. Jen dva hráči v týmu udeřili vícekrát, tři pak posbírali více bodů.

Útočník Luboš Rob pochází z veskrze hokejové rodiny. Je synem bývalého hokejisty Luboše Roba (*1970) a vnukem Jaroslava Pouzara. Je rodákem z Českých Budějovic a pochopitelně zde udělal své jak první, tak následující hokejové kroky. Dres jihočeského klubu oblékal nepřetržitě až do sezóny 2017/18, v níž byl na hostování propůjčen Kadani. Šikovný útočník se řadí do dlouhé řady bývalých mládežnických reprezentantů, kteří spojili nebo spojují své jméno s hokejovou Škodou Plzeň. Zúčastnil se mistrovství světa do osmnácti let, ale národní dres oblékal ještě ve dvacítkách.