Ohlasy 28. kolo

Lukáš Pulpán #51: Za první branku v sezóně jsem hrozně rád

Po čtrnácti dnech mohli opět plzeňští fanoušci vyrazit na extraligový hokej. Škodovka přivítala na svém ledě Litvínov a i když se úvod zápasu domácím příliš nepovedl, tak po velkém obratu slavila Plzeň zisk tří bodů. Svého soupeře přejela vysoko 6:2 a na pozápasové tiskové konferenci nám bezprostřední dojmy sdělil plzeňský obránce Lukáš Pulpán.

Utkání pro Plzeň nezačalo zrovna růžově. Úvod střetnutí patřil Vervě, ta se do vedení dostala již po 39 vteřinách, když se po přesně umístěné střele radoval hostující obránce Pavelka. Navíc v následující minutě se zranil Roman Vráblík, s plzeňským obráncem to nevypadalo vůbec dobře, ale po vyjádření hlavního trenéra po zápase by měla být plzeňská 90 v pořádku. Následně Škodovka převzala otěže utkání a již v šesté minutě bylo vyrovnáno, po rychlém brejku se prosadil Petr Straka. Navíc po symbolických 39 sekundách již domácí vedli. Svou první trefou v sezóně otočil stav utkání právě Lukáš Pulpán. "Já viděl, že Gulaš s Mertlem se kříží a přede mnou hostující útočník je sledoval,mě si vůbec nevšímal, tak jsem si sjel před branku a Milan mě parádně viděl a já puk do brány jen doplácnul. Určitě šťastná branka, ale jsem za ní hrozně rád," popisuje svůj gól Pulpán.

Jak již bylo řečeno, Litvínov se dostal velmi brzy v utkání do vedení, ale dle plzeňského obránce to na mužstvu nezanechalo žádný vliv. "Nás ten jejich gól moc nezaskočil, řekli jsme si, že musíme pokračovat v tom, co jsme si před zápasem řekli. Po zápase na Spartě jsme si nějaké věci rozebrali a myslím, že jsme je i když ne dle mého celých šedesát minut, tak po většinu utkání plnili. Samozřejmě nějaké chyby v naší hře byly, pořád máme problém u nás ve třetině, špatně vyhazujeme puky, toho se musíme vyvarovat do dalších zápasů, " říká plzeňský obránce s číslem 51 na zádech.

Pro Pulpána to bylo čtvrté utkání po nepříjemném zranění, při své hře navíc musí hrát s celoobličejovým krytem. "Úplně příjemné to není, špatně se v tom dýchá. Nějaký týden už v něm hraji, tak jsem si zvykl. Brzy jdu na kontrolu, tak doufám, že mi doktor povolí, abych ten kryt sundal." V polovině října při zápase s Pardubicemi dostal Pulpán pukem do obličeje a jak sám hráč dodává, první dny byly velmi krušné. "Každé zranění je nepříjemné, prvních čtrnáct dní jsem toho navíc moc nesnědl, což znamenalo, že váha spadla dolů. Měl jsem kolem sebe lidi, kteří mi poradili, jak se mám stravovat, takže svalstva jsem tolik neshodil a následně bylo jednodušší, se do toho vrátit. Teď už zase musím držet linii, nesmím to o Vánocích moc přehnat," dodává s úsměvem člen třetí obranné formace.

Nastává pomalu vánoční čas, ale extraliga příliš nezpomaluje, nicméně plzeňští hráči se chovají velmi profesionálně. "Když je hokej, tak se soustředíme jen na něj. V neděli máme další zápas v Hradci, po něm na chvíli vypneme, ale koloběh zápasů je neúprosný a po Vánocích jdeme opět tvrdě do boje," hlásí odhodlaně Lukáš Pulpán.