Ohlasy 28. kolo

Máme nula bodů, takže nejhorší možný scénář, hodnotí Dominik Frodl

Plzeň - Západočeši po reprezentační pauze vyjeli k duelu osmadvacátého kola na led Pardubic. I přes střeleckou převahu se ale domů vracejí domů.

Modrobílí odjížděli s cílem ukončit sérii nezdarů, ta však dnes narostla na číslo čtyři. Poprvé tak proti Dynamu přichází letos bodový půst. „Sráží nás takové, troufám si říct, dost nešťastné góly. Třeba po tečích... Ale to je všechno se vším,“ hodnotí gólman Dominik Frodl. V utkání předvedl dvaadvacet zákroků, inkasoval čtyřikrát. A právě dvakrát po teči z bezprostřední blízkosti, kdy Mandát či Kusý změnili dráhu letu puku v dost atypických pozicích.  

Přitom Škoda měla příležitostí v zápase spoustu, jen v poslední periodě byl poměr vyloučených 4:0 "ve prospěch" Dynama, dvakrát hráli modrobílí proti třem. Jenže přesilové hry indiánů, které v lize s využitím 16,5 procent patří k nejlepším, dnes hostům nepomohli. „Měli jsme přesilovek plno, především ve třetí části. Ovšem bylo na nás vidět, že to nejsme my. Když jsme měli fazónu a vyhrávali jsme, tak jsme si právě v oslabeních soupeře pomáhali. Teď za sebou táhneme sérii porážek a přesilovky nejsou takové. Nedokážu si vysvětlit, proč to před tím šlo a nyní ne,“ krčí rameny.

Západočeši se nyní v Tipsport extralize popasují na Svatého Štěpána v domácím duelu se sousedem v tabulce Mladou Boleslaví, do konce prosince se ještě představí v Litvínově a Českých Budějovicích. Nový rok 2021 přivítají v domácím dvojduelu proti lídrovi z Třince. To už jsme ale příliš daleko, jak tedy zhodnotit střetnutí v Pardubicích? „Máme nula bodů, takže nejhorší možný scénář, který se mohl stát. Předvedená hra také nic moc, takže moc hezké sváty jsme si neudělali,“ uzavírá čtyřiadvacetiletý gólman.