Rozhovor Martin Straka

Martin Straka si váží nové spolupráce s Autocentrem Jan Šmucler a věří v další dohody. Jak vidí formát extraligy?

Plzeň - V pondělí odpoledne se uskutečnil slavnostní okamžik. Jan Šmucler a Martin Straka podepsali smlouvu o vzájemné spolupráci, která bude trvat minimálně pět následujících ročníků. Autocentrum Jan Šmucler se nyní zařadil mezi hlavní sponzory klubu HC Škoda Plzeň.

Autocentrum Jan Šmucler je tradiční česká rodinná společnost, která patří v západočeském kraji mezi největší prodejce automobilů značek Volkswagen, Volkswagen užitkové vozy, SEAT, ŠKODA, Honda, Honda Moto včetně prodeje ojetých vozidel všech značek. „Rozhodnutí o spolupráci si velice vážíme a jsme rádi, že budeme moci v nelehké době podporovat tým HC Škoda Plzeň na cestě za dalšími sportovními úspěchy. Naše podpora spočívá v zajištění komplexní mobility pro klub a hráče HC Škoda Plzeň. Další část je také finanční podpora pro jednotlivé sezóny,“ říká Jan Šmucler, jednatel společnosti. Své bezprostřední dojmy po podpisu nám sdělil i Martin Straka.

Pane Strako, k čemu vlastně dneska v Autocentru Jan Šmucler došlo?
Byla podepsána pětiletá spolupráce mezi HC Škoda Plzeň a Autocentrem Jan Šmucler. My si toho moc vážíme, zvlášť v dnešním čase. Doba je zlá a nikdo neví, jak to bude do budoucna dál vypadat. Ještě jednou moc děkujeme! 

Co pro klub tato sponzorská smlouva přinese?
Hlavně jistotu. Je to pětiletá smlouva, což v dnešní době není moc obvyklé. Kategoricky se bude řadit mezi hlavní sponzory. Je tu plnění vozovým parkem, servisem, ale i finančně nám hodně pomůže. Obsahuje navíc bonusy a my jistě doufáme, že se mužstvu bude dařit a dosáhneme na ty nejvyšší. Je to náš hnací motor.

Překvapilo vás, že v tak těžké době se uskutečnila taková dohoda?
Já jsem za ni moc šťastný. Osobně věřím, že situace se již začíná pomalu uklidňovat a tato spolupráce nám dodává nějakou jistotu, abychom dělali nejlépe to, co umíme.

Jsou i nějaké signály, zda by se připojily ke spolupráci další firmy?
Něco se blíží. Loňská sezóna definitně skončila, za chvíli již začne nová a my se musíme připravit. Nějaké podpisy jsou na dobré cestě a až něco nastane, budeme o nich informovat veřejnost.

Předešlé dny určitě nebyly lehké. Jak moc bylo reálné, že by se Plzeň nepřihlásila do extraligy?

Takhle bych to úplně nevnímal, ta situace byla pochopitelně vážná, nikdo nevěděl, co se vlastně bude dít. Všichni jsme v nějaké nejistotě. Ovšem já doufám, že vše se k dobrému obrátí a začne jak má.

Dalo by se říct, že se vám trošku ulevilo?
Ulevuje se mi každým dnem, ale jak všichni vidíme, zatím není nic jistého a uvidíme, jak se vše bude vyvíjet v následujících dnech. Sezóna začíná za dlouho, v tu dobu už snad bude vše v klidu.

Jaké jsou vaše další následující plány v mužstvu?
Hráči už více než dva týdny kondičně trénují, ještě je měsíc a půl čeká. Posléze si dají menší dovolenou a 27. července, když se nic nezmění, by měli začít trénovat na ledě. Všichni doufáme, že vše proběhne dle plánu a 18. září začne extraliga.

Jak se v této nejisté době vůbec skládá tým?
Mužstvo máme složené, tam jsme na nic nečekali. Nějakou dobu byl stop stav, když jsme nevěděli, jak vše bude. Avšak dva týdny zpátky již byl kompletní tým, máme tu kluky, které jsme chtěli. Mohla tu být ještě jedna nová akvizice, měli jsme přislíbeného jednoho Kanaďana, ale nepovedlo se. Na sezónu jsme dobře připravení.

Rozpočet na novou sezónu je menší nebo bude v podobné rovině jako sezóny předešlé?
Víceméně to bude stejné, na to jsme to mužstvo poskládali. Posledních pět let se pohybujeme ve stejných vodách a nechtěli bychom nic měnit. I když doba bude zlá, věříme, že vše zvládneme.

Včera jednaly kluby, máte nějaké informace, jak by měla následující sezóna vypadat?
4. června je výkonný výbor, kde by měla být definitivní podoba ročníku odsouhlasena. Dle mého nastane situace, kdy extraligu bude hrát čtrnáct celků a poslední se střetne v baráži s vítězem první ligy.