Ohlasy 34.kolo

Michal Moravčík #11: Totální zkrat… Pro tohle těžko nacházím slova

Plzeň – Indiáni mají za sebou bláznivý duel na severu Čech. Na ledě Pirátů vedli i díky dvěma asistencím obránce Michala Moravčíka 2:0 a 5:2, přesto se domů vracejí pouze s bodem.

Michale, co se to vlastně stalo s vyhraným zápasem?
Těžko říct, já… Nevím. Totální zkrat. Vůbec si nedokážu vysvětlit proč. Individuální chyby, pak se skloubilo všechno dohromady. Chomutov měl dobrý tlak do brány. Ale za tohle se fanouškům, kteří přijeli, musíme omluvit. Podpořili nás, byli suproví. Nám se tohle za stavu 5:2 nesmí stát. Tohle po dvou třetinách prostě musíme dotáhnout do vítězného konce.

Byl zlomový brzký gól v poslední dvacetiminutovce na 3:5?
I tohle je možné. My jsme úplně zalezli dozadu, nevím proč, zcela zbytečně. Měli jsme hrát vepředu a tam si zápas pohlídat. Bohužel, nestalo se. Naštěstí ale máme alespoň bod, který po tom, co se stalo ve třetí třetině, je asi i zlatý pro nás. Ale jak říkám – totální zkrat.

Byla to velká úleva, když jste vedení Pirátů za necelou půlminutu smazali?
Člověk vyskočí radostí, když se vyrovná na 6:6, ale celá perioda byla poznamenaná tím úplným výpadkem. Já nevím, těžko nacházím slova pro tohle.

Na druhou stranu se nacházíte v pozici, kdy vás ztráta tolik nebolí a lze se jen poučit…
I když máme nahráno, takovéto zápasy musíme zvládat. Máme na to dost kvalitní tým, si myslím. Tohle je ale nepochopitelné.

Vnímali jste, že v brance soupeře byl extraligový debutant?
Říkali jsme si pře zápasem, že chytá prvně a musíme ho zasypat co nejvíce střelami. Na začátku se nám to povedlo, dostali jsme se rychle do vedení 2:0. Bohužel poté Chomutov trochu zatlačil, dostal nás pod tlak a dokázal dát dva rychlé góly. Poté jsme zase odskočili, vyhnali jsme ho z brány, ale… Rozhodla poslední třetina. K tomu netřeba více slov.

Byl to již třetí nezdar v řadě...
Stane se, bohužel. Je to sport, jednou se daří, jednou ne. My musíme udělat vše pro to, abychom další zápas zvládli a před svým fanoušky urvali tři body. Protože i když máme náskok, tak tohle si nemůžeme dovolit. Extraliga je vyrovnaná a body se nyní budou sbírat čím dál tím více těžko. Soupeři nás již mají přečtené, hrají proti nám už s hodně zataženou obranou a odzadu. Takže pro nás to nebude nic lehkého a o to více je to pro nás výzva ty nelichotivé výsledky ukončit již nyní s Jihlavou a dostat se opět na vítěznou vlnu.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!