Ohlasy ČF3

Michal Moravčík #11: Vedení musíme příště udržet a zápasy dohrávat ve větším klidu

Olomouc – Bláznivá přestřelka provázela třetí zápas čtvrtfinálové série. Nakonec se hrdinou stal obránce indiánů Michal Moravčík, jenž přidal ke dvěma asistencím i vítěznou trefu.

Michale, jak byte utkání zhodnotil?
Byl to hrozně těžký zápas. Nevím, co jsme si my mysleli za stavu 3:1. To prostě musíme udržet a do dalších zápasů to zlepšit. Aby se to neopakovalo a utkání jsme dohrávali více v klidu.

Co vaše vítězná trefa?
Prostě jsem to tam napálil (smích). Zapadlo to tam, co více k tomu říct, asi tohle jedině.

Vy jste před vítěznou trefou soupeře pořádně zatlačili…
My se takhle snažíme hrát. Utáhnout je v rohu, nechat je, ať se stáhnou a my máme následně nahoře tři volné hráče. Nyní to vyšlo, nestačili se zformovat. Hrají obranu jeden na jednoho a je pak hrozně těžké, když se pětka začne pohybovat. Pak z toho vyplývají takovéto šance. Petr Kadlec to dobře vystřelil a konec již víte (úsměv).

Vám se povedla i skvělá přihrávka na Milana Gulaše…
Nejdříve jsem tam viděl Honzu Schleisse, který to měl krásně do forhendu. Ale pak tam Milan skočil ze střídačky a byl tam úplně sám, neměl nikoho na zádech. Tak jsem to zkusil, on to dobře přijal do jízdy a výborně zakončil.

Byl zápas oproti těm na západě Čech jiný?
V ničem se nelišil. Olomouc je urputný soupeř, to jsme věděli dopředu. Jenom to prokazují. Hrají dobře, skvělé brání. Pro nás je těžké se k nim dostat a vytvořit si nějakou šanci. Takže jsme rádi, že jsme využili ty, které jsme měli a dotáhli to do vítězného konce.

Inkasujete prakticky jen od stejného tria hráčů kohoutů, není třeba zvýšená pozornost?
Já si myslím, že ne. To by zase začali vyčnívat jiní. Spíše jsme jim góly darovali, to se nesmí stávat. Minutu před koncem třetiny to se musíme jednoduše dostat ven z pásma a ne si to k nám naopak vozit. Spíše to tedy vyplynulo z našich chyb, než že by nás rozebrali a podobně.

Jak nepříjemná byla pauza kvůli výměně plexiskla?
Hodně. Bylo to v období první komerční přestávky, vytuhli jsme a první dvě střídání byla hodně svižná, abychom se do toho dostali. Nepříjemnost, ale to se v hokeji stává, bylo to stejné pro oba týmy.

Byl u toho Ryan Hollweg, jak se vám líbí jeho výkony v play-off?
Vyřazovací boje jsou vrcholem sezóny a to je přesně něco pro něj. To vidíte sami, on se na takové zápasy připravuje, dostává se soupeřům pod kůži, fanoušci na něj skandují. Je to hráč, kterého by chtěl mít v mužstvu každý a my jsme rádi, že ho máme na své straně.

Je postupem času v obraně Olomouce více prostoru?
Je to možné. Přeci jenom mají za sebou čtyři náročné duely se Zlínem více. My, když je tam třeba na minutku zamkneme, tak je náročné ještě ze sebe něco vymáčknout. Mají velké těžké hráče, to já sám moc dobře znám. Člověk se zavaří, víceméně již jen stojí a je těžké se do toho ještě dostat.

Jak moc důležitá je dnešní výhra?
Hrozně moc. Kdybychom 1:2 prohrávali, zítřejší duel by byl ještě daleko náročnější. Proto si toho tolik vážíme.

Co čekat od toho zítřejšího střetnutí…
Úplně to samé. Olomouc už jiná nebude. Budou vycházet z dobré obrany, držet střední pásmo a vyrážet k rychlým protiútokům. My se musíme soustředit na sebe a ne na ně a ono to půjde.

Co říkáte na zimu na místním stadionu?
No je tady hrozná kosa (úsměv). Já jsem ráno při rozbruslení skoro nemohl dýchat, jaký to byl nezvyk.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!